ASO-directeur Prudhomme: 'Uno-X en Johannessen hebben nog niet de ervaring voor de Tour' Wielrennen
Wielrennen

ASO-directeur Prudhomme: 'Uno-X en Johannessen hebben nog niet de ervaring voor de Tour'

ASO-directeur Prudhomme: 'Uno-X en Johannessen hebben nog niet de ervaring voor de Tour'

Veel vingers gingen de afgelopen weken naar het frisse (en Scandinavische) Uno-X voor een mogelijke wildcard voor de Tour de France, maar de ASO maakte vrijdag een einde aan de speculaties: de uitnodigingen gingen 'gewoon' naar de Franse ploegen TotalEnergies en B&B Hotels.

ASO-directeur Christian Prudhomme heeft zijn keuzes inmiddels onderbouwd in gesprek met L'Equipe. 'We hoefden niet te aarzelen, de keuze was ook wat makkelijker doordat Alpecin-Fenix en Arkéa Samsic door het wegvallen van Qhubeka automatisch geselecteerd waren. De keuzes zijn vanzelfsprekend', aldus Prudhomme in de Franse sportkrant.

Uno-X kon dus niet rekenen op een uitnodiging voor de grootste wedstrijd ter wereld. 'Ze hebben nog tijd en mogen dit jaar aantreden in Parijs-Roubaix, de Waalse klassiekers en het Critérium du Dauphiné. Hun jonge talent Tobias Halland Johannessen heeft nog niet de ervaring voor de Tour de France, ook al is hij een zeer grote belofte voor de toekomst.'

Prudhomme verklaart keuzes voor B&B Hotels en TotalEnergies

B&B Hotels kon daarentegen wel weer rekeningen op een invitatie. 'We zijn de agressiviteit en de Superstrijdlust van Franck Bonnamour niet vergeten', kijkt Prudhomme terug op de meest aanvallende coureur van de Tour van 2021. 'Daarnaast heeft Pierre Rolland een sterke geschiedenis in de Tour, en zijn we benieuwd naar mountainbiker Victor Koretzky. We willen hem zien op de weg.'

TotalEnergies was volgens Prudhomme ook een logische keuze. 'Met ploegbaas Jean-René Bernadeau hebben we veel meegemaakt in de Tour, en nu hebben ze met Peter Sagan een charismatisch persoon. Naast zijn enorme staat van dienst is Peter één van de zeldzame renners die altijd aandacht opeist. Dat is goed voor de sport', verklaart de directeur van de Ronde van Frankrijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws