'Trainer Lamberts kan net als Roglic naar BORA-hansgrohe: na 12 jaar einde aan samenwerking met Van Aert?' Wielrennen
Wielrennen

'Trainer Lamberts kan net als Roglic naar BORA-hansgrohe: na 12 jaar einde aan samenwerking met Van Aert?'

'Trainer Lamberts kan net als Roglic naar BORA-hansgrohe: na 12 jaar einde aan samenwerking met Van Aert?'

Primoz Roglic heeft bij Jumbo-Visma niet gelobbyd voor renners, om mee te nemen naar zijn nieuwe ploeg. De Sloveen vertrekt na dit seizoen bij de Nederlandse formatie, maar daar zal het wat betreft Jumbo-Visma ook bij blijven. Wel wordt Marc Lamberts, bij Jumbo-Visma trainer van Roglic en ook Wout van Aert, genoemd bij BORA-hansgrohe.

Jan Tratnik werd als Sloveen en vertrouwenspersoon van Roglic genoemd als mogelijke renner om ook mee te gaan naar een nieuwe ploeg. Dat gaat echter niet gebeuren, meldt hij bij Eurosport. Tratnik heeft nog een eenjarig contract bij Jumbo-Visma en dat wordt gerespecteerd. Dat bevestigen ook Jumbo-Visma en Tratniks zaakwaarnemer. 'Voor mij verandert er niets. Ik heb nog een contract bij Jumbo-Visma', zegt een glimlachende Tratnik verder. 'Je hebt aan de ene kant een vriendschap en aan de andere kant is het zakelijk. Hij heeft besloten om te vertrekken en daar is hij blij mee, maar ik ben hier heel erg blij.'

Roglic trekt naar BORA-hansgrohe, waarvan HLN woensdag meldt dat het ook trainer Lambrechts mogelijk binnenhaalt. Die werd na de zege van Wout van Aert in Coppa Bernocchi specifiek benoemd door de Belg, daar de twee al twaalf jaar innig samenwerken. Bij BORA-hansgrohe zou Lamberts in de laatste vier jaar voor zijn pensioen samen kunnen blijven werken met Roglic, maar ook Cian Uijtdebroeks opnieuw onder zijn hoede kunnen krijgen. Als junior werkte de Belgische klimmer al samen met Lamberts.

Jumbo-Visma verliest nog wel enkele renners?

Als we Wielerflits mogen geloven, gaat er naast Roglic nog wel wat gebeuren bij Jumbo-Visma. De ploeg staat, als de voortekenen niet bedriegen, aan de vooravond van een fusie/overname met Soudal-Quick Step. Momenteel heeft de ploeg, minus Roglic, 26 renners onder contract staan voor 2024, met een maximum van dertig dat is toegestaan.

Naar verluidt neemt Quick Step zo'n zes renners mee naar Jumbo-Visma, wat erop neerkomt dat er nog zeker twee renners van de 2024-kern van de Nederlandse ploeg moeten vertrekken. Yves Lampaert zou sowieso iemand moeten worden die de fusie gaat overleven. Wout van Aert zou zich bij de leiding sterk maken voor het aanblijven van zijn landgenoot. Ook Remco Evenepoel wordt in de huidige opzet nog steeds in de nieuw te vormen ploeg gemeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws