Gevecht om Roglic: 'BORA overvleugelt grote betaler INEOS met steun van RedBull en Specialized' Wielrennen
Wielrennen

Gevecht om Roglic: 'BORA overvleugelt grote betaler INEOS met steun van RedBull en Specialized'

Gevecht om Roglic: 'BORA overvleugelt grote betaler INEOS met steun van RedBull en Specialized'

BORA-hansgrohe lijkt de strijd om de handtekening van Primoz Roglic te gaan winnen, zo melden La Gazzetta dello Sport en GCN op basis van hun bronnen. De Duitse formatie heeft een zaakje gedaan in de afgelopen weken, daar er in eerste instantie vooral gesproken werd over Lidl-Trek en INEOS Grenadiers. Laatstgenoemde zit naar verluidt nog wel op het vinkentouw.

De 33-jarige Roglic gaf afgelopen weekend bij de Giro dell'Emilia aan dat hij na dit seizoen gaat vertrekken bij Jumbo-Visma, ondanks een doorlopend contract tot het einde van 2025. 'Alles kwam samen. Mijn persoonlijke doelen en hoe alles gaat... Samen hebben we besloten om het op deze manier af te sluiten. Dat is beter voor beide partijen, daar ben ik zeker van. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen', zo legde hij uit aan In de Leiderstrui na zijn zege op de San Luca.

Nu Roglic plots vrijkomt op de transfermarkt, is het gevecht volgens La Gazzetta en GCN in volle gang. Lidl-Trek en INEOS Grenadiers werden in eerste instantie het meeste genoemd, maar BORA-hansgrohe heeft de strijd nu mogelijk gewonnen. Het team heeft met Jai Hindley, Aleksandr Vlasov, Cian Uijtdebroeks en ook Lennard Kämna al een hoop klassementsmannen onder contract staan, maar die zijn logischerwijs niet van het kaliber Roglic.

De Sloveen gaf al aan dat hij na de Ronde van Lombardije op 7 oktober zal mededelen waar hij in 2024 gaat fietsen. Hij zal bij BORA meteen een rol als kopman krijgen in de Tour de France, ongetwijfeld één van de redenen waarom hij bij Jumbo-Visma wilde vertrekken, met Jonas Vingegaard aan boord. De Tour is de enige grote ronde die Roglic nog niet won, na drie eindzeges in de Vuelta a España (2019, 2020 en 2021) en de Giro d'Italia-zege in mei van dit jaar.

INEOS Grenadiers wil betalen voor Roglic

GCN meldt verder dat Roglic in Salzburg reeds met de top van het team zou hebben gesproken. Maar ook INEOS Grenadiers wordt nog genoemd. De Britse miljoenenformatie is op zoek naar een grote kopman en werd al meermaals gelinkt aan Remco Evenepoel. Terwijl Movistar, Lidl-Trek, Bahrain Victorious en Jayco-AlUla aangaven te zijn afgehaakt, zou Israel-Premier Tech wel het geld, maar niet de juiste omkadering hebben voor Roglic. INEOS staat nog recht overeind.

Geruchten over een miljoenensalaris werden door zijn zaakwaarnemer vooralsnog afgewimpeld. Maar het is duidelijk dat INEOS stevig wil betalen voor Roglic, en dat dat een reden is dat andere ploegen het erbij lieten zitten. BORA-hansgrohe zou met de steun van RedBull en Specialized financieel kunnen wedijveren. Na Il Lombardia zullen we weten wie dit spierballengevecht daadwerkelijk zal winnen.

Tegenover Cycling Weekly vertelt voormalig Quick-Step-ploegbaas Brian Holm dat INEOS Grenadiers de logische keuze zou zijn voor Roglic. 'Ik zou hem daar graag zien. INEOS is een goed team, met goede gebruiken en een solide structuur. Rod Ellingworth (ploegbaas bij INEOS, red.) is één van de slimste mannen in het wielrennen en ze hebben iemand nodig zoals Primoz. INEOS is geen Sky meer.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws