Trek-Segafredo houdt na horrorcrash vertrouwen in Ghebreigzabhier, die zelf voor de Tour wil gaan Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo houdt na horrorcrash vertrouwen in Ghebreigzabhier, die zelf voor de Tour wil gaan

Trek-Segafredo houdt na horrorcrash vertrouwen in Ghebreigzabhier, die zelf voor de Tour wil gaan

Amanuel Ghebreigzabhier zal ook in 2023 uitkomen voor Trek-Segafredo. De klimmer uit Eritrea kende een lastig 2022 nadat hij in maart in de Ronde van Catalonië ontiegelijk hard ten val kwam en schade aan meerdere organen opliep.

Ghebreigzabhier gaat daarmee beginnen aan zijn derde jaar bij de Amerikaans/Italiaanse ploeg, nadat hij eerder al drie jaar uitkwam voor Dimension Data/NTT. De klimmer liet begin 2022 zien dat hij uitstekend in vorm was met goede noteringen in de Franse voorjaarswedstrijden, waarna de crash in Catalonië hem ernstig terugwierp.

In de slotrit in Barcelona crashte hij op hoge snelheid, wat tot serieuze zorgen leidde bij zijn omgeving. 'Amanuel is ernstig gewond geraakt. Uitgebreide scans tonen aan dat hij een ernstige kneuzing heeft van zijn rechter hemithorax en buik, met schade aan meerdere organen', klonk het destijds. Desondanks maakte Ghebreigzabhier drie maanden later al zijn rentree, om vervolgens het najaar met onder meer het WK mee te pakken. Resultaten reed hij na een sterk begin niet meer in 2022.

Ghebreigzabhier had moeite om op niveau te komen na zware valpartij

'Toch heb ik veel moeite gehad om terug te komen op niveau', bekent hij nu via de kanalen van zijn ploeg. 'Het was een lastige periode, maar het doel is nu om terug te keren naar een goed vormpeil en mijn groeipad te vervolgen. Ik voel veel motivatie voor 2023, waarin ik de ploeg maar wat graag zou helpen in de Tour de France.' Overigens rijdt er met Natnael Tesfatsion komend seizoen nog een renner uit Eritrea voor Trek-Segafredo.

Ploegmanager Luca Guercilena is ook blij met de verlenging van Ghebreigzabhier. 'Na zijn ongelukkige val in Catalonië is Amanuel vastberaden geweest om een goede comeback te maken. Wij geloven nog steeds in zijn potentieel en hij is een waardevolle kracht in de bergen voor onze ploeg', aldus de Italiaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws