Trentin boekt eerste zege van het seizoen in boeiende finale van Le Samyn Wielrennen
Wielrennen

Trentin boekt eerste zege van het seizoen in boeiende finale van Le Samyn

Trentin boekt eerste zege van het seizoen in boeiende finale van Le Samyn

Matteo Trentin heeft in Le Samyn zijn eerste zege van het seizoen weten te pakken. De Italiaan klopte in een sprint van een klein groepje Hugo Hofstetter.

Zes renners hadden de wedstrijd in Wallonië uitgekozen om hun benen eens aan het publiek te tonen. Al vroeg in de wedstrijd grepen Sam Welsford (DSM), Nickolas Zukowsky (Human Powered Health), Jente Boons (BEAT Cycling), Kasper Saver (Minerva Cycling), Sander Lemmens (Tarteletto-Isorex) en Samuel Leroux (Go Sport-Roubaix) een voorsprong op het peloton. Deze liep in het vervolg van de wedstrijd op tot maximaal vier minuten.

Kopgroep verliest al snel terrein

Halverwege de wedstrijd brokkelde de voorsprong van het zestal al flink af. Het tempo in het peloton was wat toegenomen, waardoor daar ook de nodige figuren in de problemen geraakten. Het was daarbij constant opletten geblazen, want ook de nervositeit nam hierdoor toe. Onder meer Florian Vermeersch kon hierdoor niet voorkomen dat hij tegen het asfalt smakte. Hij kon zijn weg gelukkig vervolgen.

Op meer dan zeventig kilometer van het einde besloten Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise) en Stijn Daemen (BEAT Cycling) gezamenlijk in de tegenaanval te gaan. Helaas voor hen eindigde de poging in een chasse patate, omdat in het peloton het tempo verder de hoogte inging. Daarmee was het ook snel einde verhaal voor de oorspronkelijke kopgroep.

Grote namen voeren schifting door

Toen was het aan de grote mannen om de koers te maken. Oliver Naesen was een van de eersten die besloot om het peloton te testen, vervolgd door zijn ploegmakker Stan Dewulf. Andere grote namen als Matteo Trentin en Victor Campenaerts wisten dat ze hier paraat moesten zitten. Ook Vermeersch was weer van de partij, na zijn valpartij van eerder.

De zware koers zorgde ervoor dat veel renners in de problemen kwamen, waaronder ook Fabio Jakobsen. De Nederlander was, in tegenstelling tot zijn grootste concurrent Tim Merlier, niet aanwezig in de groep. De aanwezigheid van de sprinter van Alpecin-Fenix zorgde er echter weer voor dat de samenwerking in de groep niet ideaal was. Nieuwe aanvallen volgden daardoor.

Elitegroep pakt voorsprong

Na verschillende wisselende samenstellingen kwamen negen renners voorop te zitten. Hierbij waren opnieuw Dewulf, Trentin en Campenaerts aanwezig. Zij werden vergezeld door Dries De Bondt, Loïc Vliegen, Dries Van Gestel, Hugo Hofstetter, Josef Cerny en Bert Van Lerberghe. In de achtergrond moest Merlier proberen deze schade te repareren, maar hij kreeg weinig steun.

De samenwerking voorin was niet je-van-het en dat bood weer voldoende kansen voor het peloton om druk te kunnen blijven zetten. Pas op het moment dat in de kopgroep Cerny in de problemen geraakte, leek het tussen de renners onderling wat beter te boteren. Op die manier kon het verschil met het peloton plots toch weer oplopen tot een halve minuut.

Koplopers vechten het in sprint uit

Op de vlakke stroken wist niemand uit de kopgroep weg te springen, dus was het wachten tot de laatste passage over de Rue de Belle Vue. Op de kasseien lag het tempo echter dusdanig hoog dat hier ook van niemand een aanval kwam. De kopgroep was kennelijk goed aan elkaar gewaagd. Het peloton zat te ver om nog een rol van betekenis te spelen.

Bij het ingaan van de slotkilometer probeerden Dewulf en Campenaerts het nog wel een paar keer, maar hun pogingen bleken onvoldoende om nog een breuk te forceren. Dus ging de groep het in de sprint onderling uitvechten. Hierin was het Trentin die als eerste over de finish kwam. Hij klopte Hofstetter, nadat de Fransman wat ingesloten raakte.

Uitslag Le Samyn 2022

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws