Trentin deelt kopmanschap in Ronde van Vlaanderen: 'Pogacar aan mijn zijde een voordeel' Wielrennen
Wielrennen

Trentin deelt kopmanschap in Ronde van Vlaanderen: 'Pogacar aan mijn zijde een voordeel'

Trentin deelt kopmanschap in Ronde van Vlaanderen: 'Pogacar aan mijn zijde een voordeel'

Matteo Trentin komt in 2022 voor het tweede seizoen uit voor UAE Team Emirates. De Italiaan legt daarin weer de focus op de klassiekers, waar hij dit keer gezelschap krijgt van een bijzondere renner. Tadej Pogacar maakt zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en dat ziet Trentin als een groot voordeel.

De 32-jarige Italiaan kende een seizoen vol met ereplaatsen en één overwinning. In het voorjaar eindigde hij als vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne en als derde in Gent-Wevelgem en de Brabantse Pijl. In de Ronde van Spanje wist hij driemaal bij de beste vier te eindigen, terwijl hij in het najaar vooral zijn wedstrijden in eigen land reed. In verschillende eendagswedstrijden eindigde hij drie keer als vierde, twee keer als tweede en mocht hij eenmaal zegevieren in de Trofeo Matteotti. Geen slecht jaar, maar in 2022 is het doel van de Italiaan om meer wedstrijden te winnen, zo tekent Cyclism'Actu op uit een online persmoment.

Trentin gaf aan dat het vorig seizoen niet altijd meezat. 'Ik was vaak op de afspraak in de klassiekers, maar ik heb meerdere keren pech gehad. Ik hoop in 2022 meer geluk te hebben.' Dat geluk wil hij onder andere afdwingen door iets meer aan zijn snelheid te werken, wat volgens hem veel tweede plaatsten tot gevolg had. 'Ik was wat snelheid verloren en daarom werk ik iets nauwkeurig aan mijn sprints dan vorig jaar. De resultaten zullen uitwijzen of dat wel of niet goed is geweest.'

Trentin deelt kopmanschap in Ronde van Vlaanderen: 'Pogacar aan mijn zijde een voordeel'

'Het zou me niet verbazen om hem vooraan te zien rijden'

Matteo Trentin

Trentin geeft aan dat hij via wat kleinere wedstrijden toewerkt naar het openingsweekend in België, om daarna Parijs-Nice, Milaan-Sanremo en de andere klassiekers te rijden. Eén van die klassiekers is de Ronde van Vlaanderen, waarin hij gezelschap krijgt van niemand minder dan tweevoudig Tourwinnaar Pogacar. 'Dat kan alleen maar een voordeel zijn. Het zou me niet verbazen om hem vooraan te zien rijden. Het is waar dat hij geen ervaring heeft in deze wedstrijd, maar hij leert snel. Ik denk dat hij net als Valverde tijdens zijn eerste deelname in de top tien kan eindigen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws