Trentin kent programma bij nieuwe ploeg: 'Heb nog een rekening te vereffenen' Wielrennen
Wielrennen

Trentin kent programma bij nieuwe ploeg: 'Heb nog een rekening te vereffenen'

Trentin kent programma bij nieuwe ploeg: 'Heb nog een rekening te vereffenen'

Matteo Trentin kende voor CCC Team niet zijn beste jaar. Samen met Greg van Avermaet moest de ploeg een grote rol spelen in de klassiekers, maar verder dan een handvol ereplaatsen kwam de Italiaan niet. Bij zijn nieuwe ploeg UAE Team Emirates hoopt hij op betere tijden.

Dat 2020 niet helemaal naar wens ging, wil hij niet wijten aan de lange pauze door het coronavirus. 'Het speelde wel een rol, maar het is geen excuus. De valpartijen op mijn knieën in het voorjaar in België en Milaan-Sanremo, hebben vermoedelijk wel meegespeeld', zo laat hij weten bij Tuttobiciweb.

In 2020 maakte de 31-jarige Trentin de overstap van Mitchelton-Scott naar CCC Team. In 2019 won hij nog een etappe in de Tour de France voor de Australische ploeg, maar bij CCC Team wilde het minder vlotten. In de Tour eindigde hij nog wel als derde in het puntenklassement, maar verder dan een zevende plaats in een etappe kwam hij niet. Verder eindigde hij nog als derde in Gent-Wevelgem en als vierde in Omloop Het Nieuwsblad. Het betekende een einde aan een eenjarig dienstverband bij de ploeg.

'Focus op klassiekers en één grote ronde'

Matteo Trentin

Zijn nieuwe ploeg UAE Team Emirates heeft met Tadej Pogacar de kersverse winnaar van de Tour de France binnen de ploeg. Het is daarom logisch dat de jonge Sloveen wordt uitgespeeld in Frankrijk. Trentin geeft aan minimaal een grote ronde te willen rijden. 'Verder zal ik me concentreren op de klassiekers, de Europese kampioenschappen in Trento en het wereldkampioenschap. Daar heb ik nog een rekening open staan.' In 2019 werd hij op het wereldkampioenschap in Harrogate tweede achter Mads Pedersen, nadat Mathieu van der Poel in de laatste ronde een inzinking kreeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws