Twee dagen pech voor Cavendish: 'Helaas ben ik nogal hard onderuit gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Twee dagen pech voor Cavendish: 'Helaas ben ik nogal hard onderuit gegaan'

Twee dagen pech voor Cavendish: 'Helaas ben ik nogal hard onderuit gegaan'

De laatste twee etappes van de Tour of Oman zijn voor Mark Cavendish hoogstwaarschijnlijk niet geworden wat hij ervan verwacht had. De Britse sprinter beleefde twee tumultueuze dagen, waarbij hij naast alle prijzen greep.

In de vijfde etappe van de Tour of Oman smakte Cavendish hard tegen het asfalt, precies op het moment dat het peloton in waaiers uit elkaar brak. In zijn strijd om terug te keren zou hij een aantal keer gebruikgemaakt hebben van de ploegleidersauto. Dit werd gezien en bestraft door de jury. Zij gaven hem een boete van 300 Zwitserse frank en tevens negen punten in mindering in het puntenklassement. Hierdoor raakte hij die trui al kwijt.

'Helaas ben ik nogal zwaar onderuit gegaan', valt te lezen bij Sporza. Een geluk bij een ongeluk was dat de verwondingen van de Brit meevielen: 'Ik kon ook weer op mijn fiets kruipen. Het blijft bij wat schaafwonden en hopelijk is de andere betrokken renner (Ignatas Konovalovas, red.) ook oké.'

Cavendish ingesloten in sprint

De Brit was in staat om ook in de zesde etappe weer van start te gaan en zich zelfs in de massasprint te gooien. De spurter van Quick Step-Alpha Vinyl leek goede papieren te hebben voor de dagzege, maar zag zijn kansen tenietgedaan worden door de lead-out van Fernando Gaviria. De Colombiaan sprintte naar de overwinning, terwijl Cavendish in het gedrang niet verder kwam dan de zesde plek. Op de beelden van de finish is ook te zien hoe hij daar niet blij mee was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws