Twee op een rij voor Vingegaard in Gran Camiño: Deense Tourwinnaar opnieuw klasse te sterk voor concurrentie Wielrennen
Wielrennen

Twee op een rij voor Vingegaard in Gran Camiño: Deense Tourwinnaar opnieuw klasse te sterk voor concurrentie

Twee op een rij voor Vingegaard in Gran Camiño: Deense Tourwinnaar opnieuw klasse te sterk voor concurrentie

Jonas Vingegaard heeft zaterdag de derde rit in de Gran Camino gewonnen. De Deense Tourwinnaar was opnieuw de beste na 173 kilometer tussen Xinzo de Limia en Castelo de Ribadavia en won solo met een halve minuut voorsprong op het peloton, waar Carlos Canal de sprint won. Quentin Pacher vervolledigde het podium.

Vingegaard tegen de rest: zo kon je de Gran Camino tot nog toe samenvatten. De Deen had de dag voordien iedereen kapot gereden en zich in de gele leiderstrui gehesen. Op papier was de derde etappe niet echt op zijn maat, maar door zijn klasse maakte Vingegaard sowieso kans.

Bij de vluchters van de dag kregen we de gezichten van David de la Cruz, Andrea Piccolo en Victor Langelotti te zien, de manschappen van Vingegaard hielde het tempo in het peloton strak. Op de Alto do Couso (4,5 kilometer aan 5,7 procent) achtte Vingegaard zijn moment gekomen en knalde hij van iedereen weg. Geen Egan Bernal, Jefferson Cepeda, Cian Uijtdebroeks of Lenny Martinez te zien, maar wel de dappere Spanjaard Pablo Castrillo. Ver reikte zijn poging echter niet.

In dienst van Carlos Rodriguez zette vicewereldkampioen tijdrijden Joshua Tarling de achtervolging in, maar dat was allemaal ijdele hoop. Vingegaard vloog door de afdaling en was spoedig bij de aankomst in Castelo de Ribadavia. Canal en Pacher werden tweede en derde, de onbekenden Gotzon Martin en Guillermo Thomas Silva vervolledigden de top vijf. Vingegaard vergrootte zo zijn voorsprong op Bernal in het klassement tot 1 minuut en dertien seconden, Cepeda volgt twee tellen verder.

Uitslag etappe 3 O Gran Camiño 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws