Ayuso wint in de schaduw van de Omloop een indrukwekkend sprintje der favorieten in Faun Ardèche Classic Wielrennen
Wielrennen

Ayuso wint in de schaduw van de Omloop een indrukwekkend sprintje der favorieten in Faun Ardèche Classic

Ayuso wint in de schaduw van de Omloop een indrukwekkend sprintje der favorieten in Faun Ardèche Classic

Juan Ayuso heeft de Faun-Ardèche Classic op zijn naam geschreven. In de schaduw van Omloop Het Nieuwsblad was de Spanjaard de sterkste in een sprintje van vier. Romain Grégoire werd tweede, voor Mattias Skjelmose en Felix Gall.

De Faun-Ardèche Classic gold zowat als de Franse tegenhanger van de Omloop het Nieuwsblad. De eendagskoers was de volgende koers in het Franse voorjaar en kon ondanks de Omloop uitpakken met een knap deelnemersveld: Van Gils, Bardet, Paret-Peintre, Woods, Williams, Arrieta, Magnier, Gall, Grégoire, Skjelmose en Ayuso. De namen van de vele Ardennenspecialisten verraden hoe het parcours erbij lag.

De Fransen Antoine Hue en Melvin Crommelinck en de Noor Fredrik Dversnes vormden de vlucht van de dag, maar zouden in de finale geen rol van betekenis spelen. De Val d'Enfer (1,5 kilometer aan 10,4 procent) zou door drie passages voor scherprechter spelen en dat bleek ook.

Lidl-Trek dunde op het golvende parcours de grote groep zoetjesaan uit in functie van Skjelmose, tot er nog maar enkele renners konden volgen. De Deense kampioen ging vervolgens zelf aan en kreeg met Ayuso, Gregoire en Gall maar drie renners in zijn wiel. De Oostenrijker had het moeilijk in het wiel van zijn medevluchters, maar hield wel vol en zette de achtervolgers met Van Gils, Paret-Peintre en Paul Magnier op afstand.

Op de laatste keer Val d'Enfer was het Skjelmose, die het lastig kreeg, maar het viertal bleef bij elkaar tot aan de streep. In de sprint ging Ayuso van ver aan en leek Gregoire er over te komen, maar de Spanjaard hield vol. Skjelmose vervolledigde het podium, Gall werd vierde. Van Gils won de sprint van de achtervolgende groep.

Uitslag Faun Ardèche Classic 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws