Tweevoudig ritwinnaar Jasper Philipsen verlaat de Vuelta met 'lichte koorts-symptomen' Wielrennen
Wielrennen

Tweevoudig ritwinnaar Jasper Philipsen verlaat de Vuelta met 'lichte koorts-symptomen'

Tweevoudig ritwinnaar Jasper Philipsen verlaat de Vuelta met 'lichte koorts-symptomen'

Jasper Philipsen start niet meer op in de elfde rit van de Ronde van Spanje. Zijn ploeg Alpecin-Fenix heeft hem naar eigen zeggen uit koers gehaald vanwege 'lichte koorts', om de rest van zijn seizoen niet in gevaar te brengen.

Philipsen mag terugkijken op een geslaagde Vuelta, waarin hij de tweede en vijfde etappe op zijn naam wist te schrijven. Ook droeg hij vijf dagen de puntentrui en finishte hij in de achtste rit als derde. De Belg liet afgelopen week al weten te hopen op een mogelijke WK-deelname en nu er volgens Alpecin-Fenix 'lichte koorts-symptomen' bij hem zijn geconstateerd heeft de ploeg hem uit koers gehaald.

De formatie van Mathieu van der Poel ziet hiermee zijn eerste man uitvallen. Edward Planckaert, Alexander Krieger en Sacha Modolo mogen nu mogelijk hun eigen kans gaan in de resterende sprints, terwijl Jay Vine, Floris De Tier en Tobias Bayer uitgespeeld worden in het hooggebergte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws