UAE bevestigt bizar goede selectie: Dit zeggen Pogacar, Ayuso, Almeida en Yates over de Tour van 2024 Wielrennen
Wielrennen

UAE bevestigt bizar goede selectie: Dit zeggen Pogacar, Ayuso, Almeida en Yates over de Tour van 2024

UAE bevestigt bizar goede selectie: Dit zeggen Pogacar, Ayuso, Almeida en Yates over de Tour van 2024

UAE Team Emirates is de volgende ploeg die de selectie voor de Tour de France bekend heeft gemaakt. De ploeg deed dat middels een persbericht. En inderdaad, deze is, zoals verwacht ijzersterk. Tadej Pogacar krijgt drie luxeknechten mee en is verder omringd met ervaren wegkapiteins en goede klimmers.

In het bericht komen de grote namen een voor een aan bod, om te beginnen met Pogacar zelf. 'We hebben als team het hele jaar heel hard gewerkt om ons hierop voor te bereiden en we hopen dat we iedereen die kijkt, drie weken spannende koers kunnen geven', zo zegt de Sloveen, die in mei de Giro d'Italia won en vervolgens in Isola 2000 de laatste procentjes richting de Tour won, al moest hij wel iets eerder naar huis.

'De voorbereiding is goed gegaan. Na de Giro heb ik even een pauze genomen en daarna heb ik me de afgelopen weken volledig op de Tour gericht', vervolgt Pogacar. 'Als groep hebben we veel tijd doorgebracht. We zitten als groep op een heel goede plek en ik denk dat we nu niet kunnen wachten om aan de slag te gaan en hopen voor de overwinning te vechten en een goede show neer te zetten', aldus de man die op de dubbel mikt.

Lees verder onder de foto

UAE bevestigt bizar goede selectie: Dit zeggen Pogacar, Ayuso, Almeida en Yates over de Tour van 2024
Giro-winnaar Tadej Pogacar

Yates en Almeida zeggen weinig over hun rol in Tour de France

Adam Yates won de Ronde van Zwitserland en toonde daar - na een moeizaam begin van het jaar na een crash in de UAE Tour - dat hij klaar is. Vorig jaar werd hij derde in de Tour, maar daar ligt naar eigen zeggen z'n prioriteit niet. 'Ik denk dat we als groep in een heel goede positie zitten en weten wat we moeten doen om Tadej te steunen. We mikken op de overwinning en we weten dat het mogelijk is als de zaken gaan zoals we willen, dus het is gewoon een kwestie van gefocust blijven en samen optrekken tot aan Nice.'

JoĆ£o Almeida sluit zich daar bij aan. De Portugees debuteert, nadat hij in de Ronde van Zwitserland twee etappes won en achter Yates tweede werd in het klassement. 'Het is mijn allereerste Tour, die spannend is en ik ben er trots op om daarheen te gaan als onderdeel van een zeer sterk team met grote ambities in de race. De Ronde van Zwitserland was een mooie boost voor het vertrouwen en een bevestiging dat de conditie goed is, dus we zijn klaar om dingen op gang te brengen.'

Lees verder onder de foto

UAE bevestigt bizar goede selectie: Dit zeggen Pogacar, Ayuso, Almeida en Yates over de Tour van 2024
Adam Yates in de Ronde van Zwitserland

Wat kan Ayuso bij Tour de France-debuut?

Ook Juan Ayuso, de jonge Spanjaard, debuteert en kijkt er enorm naar uit. 'Ik heb ervan gedroomd om aan de Tour de France deel te nemen sinds ik een kind was, dus het voelt geweldig om hier te zijn op het punt om aan mijn eerste Tour te beginnen. Het is een voorrecht om deel uit te maken van een race als deze in een team als deze, dus ik zal proberen alles zoveel mogelijk in me op te nemen. Maar we hebben ook een groot doel en dat is winnen. We komen uit een goed trainingsblok in Isola en de groep is echt verenigd en gemotiveerd, dus we kunnen hopen op goede dingen in de komende drie weken', doelt hij op de teamambities.

De selectie van UAE-Team Emirates wordt gecompleteerd door klimmers Pavel Sivakov en Marc Soler en twee sterke mannen voor het vlakke: Nils Politt en kersvers Belgisch tijdritkampioen Tim Wellens. Er zijn geen mannen die net als Pogacar de dubbel Giro-Tour doen. Daar werd hij bijgestaan door Rui Oliveira, Mikkel Bjerg, Felix Grosschartner, Vegard Stake Laengen, Rafal Majka, Juan SebastiƔn Molano en Domen Novak.

Selectie UAE Team Emirates - Tour de France 2024

Tadej Pogacar
Adam Yates
JoĆ£o Almeida
Juan Ayuso
Pavel Sivakov
Marc Soler
Nils Politt
Tim Wellens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws