UAE-lead-out Fisher-Black (ex-Jumbo-Visma) rijdt zo hard bergop dat de rest niet kan volgen in Ronde van Sicilië Wielrennen
Wielrennen

UAE-lead-out Fisher-Black (ex-Jumbo-Visma) rijdt zo hard bergop dat de rest niet kan volgen in Ronde van Sicilië

UAE-lead-out Fisher-Black (ex-Jumbo-Visma) rijdt zo hard bergop dat de rest niet kan volgen in Ronde van Sicilië

Finn Fisher-Black heeft de ouverture van de Ronde van Sicilië naar zijn hand weten te zetten. Op een heuvelachtige slotklim liet hij de rest van het peloton verrassend zijn hielen zien.

Na een korte pauze ging ook het Italiaanse deel van het wielerseizoen weer verder, met de Ronde van Sicilië. Deze door RCS georganiseerde koers ging dinsdag van start met een 159 kilometer lange etappe van Marsala naar Agrigento, waar we een finish kregen die we ook al recent zagen in de Giro d'Italia. 3,8 kilometer klimmen aan 5,3 procent, dat deed de ook in Sicilië aanwezige Diego Ulissi in 2020 het beste.

Vrij snel vertrok er een kopgroep van zeven man, met uiteraard een bult Italianen. Michael Belleri (Biesse-Carrera), Sebastian Schönberger (Human Powered Health), Niccolò Galli (Italia), Nicolas Milesi (Colpack Ballan), Umberto Poli (Novo Nordisk), Matteo Montefiori (Team Technipes #inEmiliaRomagna) en Roland Thalmann (Tudor) waren present voorin, terwijl Rudy Porter van Jayco-AlUla de koers ondertussen al had verlaten na een val in de openingsfase.

Laatste vluchters worden net voor de slotklim ingerekend

Door een vrij forse rugwind hield het peloton de mannen voorin vrij kort, waarbij WorldTour-ploegen Astana Qazaqstan Team en UAE-Team Emirates, waar José Álvaro Hodeg zijn rentree maakte, het leeuwendeel van het werk op zich namen. Belleri, Thalmann en Schönberger hielden het nog het langste vol, maar ook zij moesten zich uiteindelijk in laten rekenen door het aanstormende peloton.

Op 3,8 kilometer van de meet begon de slotklim van de dag. Jayco-AlUla pakte de kop op de eerste steile stroken van de helling richting Agrigento, maar werd op twee kilometer van de finish overruled door onder meer Tudor en Bardiani. Vervolgens was het aan UAE-Team Emirates, met onder meer George Bennett en Rafal Majka, om de boel in de fink te steken.

De ploeg uit de Emiraten werkte een heuse lead-out af met Finn Fisher-Black, die zo hard op kop reed dat de rest niet meekon. De Nieuw-Zeelander kreeg dit rijkelijk laat door, maar had toen al een mooie voorsprong te pakken. Deze speelde hij richting de meet niet meer kwijt, waardoor de ex-renner van Jumbo-Visma - hij reed tot 30 juni 2021 voor de beloftentak van de Nederlandse ploeg - zijn eerste profzege boekte. Vincenzo Albanese wordt tweede, voor Ulissi.

Uitslag etappe 1 Ronde van Sicilië 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws