UAE presenteert volgende versterking voor klimploeg: Soler tekent voor twee jaar Wielrennen
Wielrennen

UAE presenteert volgende versterking voor klimploeg: Soler tekent voor twee jaar

UAE presenteert volgende versterking voor klimploeg: Soler tekent voor twee jaar

UAE Team Emirates heeft de volgende versterking voor het klimmersgilde binnen. De Arabische ploeg strikt Marc Soler voor twee seizoenen. De Spanjaard komt over van Movistar.

Soler werd al langere tijd in verband gebracht met een overstap naar het team van onder meer Tadej Pogacar. Na zeven seizoenen bij Movistar zegt Soler toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière. 'Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk', vertelt hij in het bijbehorende persbericht op de website van zijn nieuwe ploeg. 'Ik kom hier zeer verheugd naartoe en heb zin om hard te werken.'

Joxean Matxin is erg blij met de komst van Soler. Volgens hem zal de nieuwe aanwinst eenvoudig de aanpassing in het team kunnen maken. 'Hij is een zeer aanvallende renner, een echte vechter', klinkt het lovend. 'We geloven dat hij over de juiste kwaliteiten beschikt om goed in het team te passen.'

De Spaanse klimmer is de zesde aanwinst voor UAE Team Emirates deze transferperiode. Eerder presenteerde de ploeg ook al grote namen als João Almeida en Pascal Ackermann. Zij sluiten net als Soler na de winter aan bij het team.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws