UAE-Team Emirates breekt contract Jay Vine na enkele maanden alweer open; Aussie tot en met 2027 aan boord Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates breekt contract Jay Vine na enkele maanden alweer open; Aussie tot en met 2027 aan boord

UAE-Team Emirates breekt contract Jay Vine na enkele maanden alweer open; Aussie tot en met 2027 aan boord

Jay Vine zijn toekomst ligt bij UAE-Team Emirates. De Australische klimmer rijdt pas sinds januari voor de ploeg uit de Emiraten, maar pende nu alweer een nieuwe verbintenis tot en met 2027.

Vine, momenteel actief in de Giro d'Italia, kwam deze winter over van Alpecin-Deceuninck. Hij won voor zijn nieuwe ploeg direct het Australisch kampioenschap tijdrijden en de Tour Down Under, waarmee hij direct zijn waarde bewees.

'Ik twijfel er niet aan dat UAE-Team Emirates één van de beste ploegen ter wereld is', laat hij weten. 'Dat ik mijn contract zo snel alweer kan verlengen is een grote opluchting voor mij. Ik heb het met mijn vrouw Bre vaak gehad over de volgende stap in mijn loopbaan. Dat was voor ons een plekje veroveren in het peloton, waarbij het heel natuurlijk voelt om dat namens UAE te doen. We kunnen samen mooie resultaten behalen de komende jaren.'

UAE-Team Emirates ziet nog veel progressie in Vine

'Er is al veel gebeurd in mijn eerste maanden voor de ploeg. Ik won direct in Australië, maar werd daarna opgehouden door een knieblessure', legt hij uit. 'De ploeg heeft mij echter constant ondersteund, zowel op als naast de fiets. Er is veel ervaring binnen de ploeg en ik kan ontzettend veel leren van de staf en andere renners.' Vine is momenteel de tweede klassementsrenner na Joao Almeida in de Giro namens UAE-Team Emirates. Hij verloor woensdag wel meer dan één minuut door een crash, waardoor hij uit de top twintig kukelde.

Ook Mauro Gianetti, CEO van de formatie, is in zijn nopjes. 'We zien veel potentieel in Jay, waar nog altijd veel ruimte voor verbetering is. We hebben al aan enkele details gewerkt en op die manier al stappen gezet. Tot dusver zijn we heel gelukkig met zijn progressie en attitude bij de ploeg, we hopen dat we de komende jaren nog meerdere stappen kunnen zetten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws