UAE Team Emirates-captain Ayuso in vorm van zijn leven: 'Ben zeer gemotiveerd voor mijn eerste keer Ardennen Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates-captain Ayuso in vorm van zijn leven: 'Ben zeer gemotiveerd voor mijn eerste keer Ardennen

UAE Team Emirates-captain Ayuso in vorm van zijn leven: 'Ben zeer gemotiveerd voor mijn eerste keer Ardennen

UAE Team Emirates blijft voorlopig doorgaan met winnen in 2024. De ploeg presenteert zich uiteraard als een vlot geoliede machine rondom kopman en superster Tadej Pogacar. Maar er is veel meer dit jaar. Marc Hirschi en Juan Ayuso wonnen al enkele lastige eendagskoersen. Laatstgenoemde schreef op de Ronde van het Baskenland op zijn naam afgelopen week. Nu staan beide mannen, ondersteund door een loeisterk team, aan de vooravond van de heuvelklassiekers.

Naast Hirschi en Ayuso doet er nog een hele rits grote namen mee in de allereerst de Amstel Gold Race. Pogacar, die vorig jaar won in Berg en Terblijt, is er dit jaar pas in Luik-Bastenaken-Luik weer bij. Naast Hirschi en Ayuso doen ook Joao Almeida, Brandon McNulty én de Nederlander Sjoerd Bax mee in Limburg. Almeida zoekt nog naar de topvorm, McNulty boekte al enkele klinkende zeges en behoort ook tot de renners van de witte brigade om op te letten komende zondag.

Ayuso klaar om opnieuw te vlammen: 'Heb de vorm uit het Baskenland meegenomen'

Ayuso spreekt op de ploegsite een woordje namens zijn team. 'Persoonlijk voel ik me goed en heb ik de vorm van Itzulia meegenomen. Voor de Amstel Gold Race op zondag denk ik dat we met een paar opties te werk gaan. Uiteraard weten we dat deze races ook heel geschikt kunnen zijn voor een renner als Hirschi en ik hoop er ook in de finale bij te zijn, dus we zullen die dag onze kaarten uitspelen. Het is de eerste keer dat ik in goede vorm aan deze races deelneem en ik ben er erg gemotiveerd voor.'

Selectie UAE Team Emirates voor Amstel Gold Race 2024

Marc Hirschi
Juan Ayuso
Brandon McNulty
Joao Almeida
Sjoerd Bax
Jan Chirsten
Finn Fisher-Black

Selectie UAE Team Emirates voor Brabantse Pijl 2024

Marc Hirschi
Antonio Morgado
Tim Wellens
Anze Ravbar
Gibbe Staes
Nils Politt

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws