UAE-Team Emirates kent ploeg en eerste doelen Pogacar voor 2024; tevens lange termijn-ambitie voor 2030 Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates kent ploeg en eerste doelen Pogacar voor 2024; tevens lange termijn-ambitie voor 2030

UAE-Team Emirates kent ploeg en eerste doelen Pogacar voor 2024; tevens lange termijn-ambitie voor 2030

UAE-Team Emirates heeft de ploeg voor 2024 rond, zo heeft het team donderdag verduidelijkt in een communiqué. Ze komen voor komend seizoen opnieuw uit op dertig renners, na de contractverleningen van Michael Vink en Alvaro José Hodeg,

'De cohesie binnen onze ploeg, zowel bij de renners als stafleden, is van onschatbare waarde voor ons', stelt manager Mauro Gianetti. 'We hechten er veel waarde aan dat alle getalenteerde individuen bij ons kunnen excelleren. Als ploeg is het daarbij van belang dat we ons succes van de afgelopen jaren kunnen voortzetten in de jaren die komen.' Tadej Pogacar is daarbij uiteraard weer de spilfiguur in de ploeg voor 2024.

Volgens La Gazzetta dello Sport zou de Sloveen ervoor opteren om in 2024 na een jaar Parijs-Nice weer naar Tirreno-Adriatico te trekken. Ook Strade Bianche en Milaan-Sanremo zijn reële opties voor Pogacar, die zich verder voornamelijk weer op de Tour de France gaat richten naar verwachting.

Jan Polanc treedt volgend seizoen toe tot de ploegleiders, terwijl Inigo San Milan ondanks zijn overstap naar voetbalclub Athletic de Bilbao aan de ploeg verbonden blijft als parttime coach. Ook is de opleidingsploeg van UAE-Team Emirates aangekondigd, dat met elf renners op continentaal niveau zal uitkomen. Daarbij zitten twee Belgen: Duarte Marivoet en Gibbe Staes, alsook drie renners uit de Verenigde Arabische Emiraten.

UAE-Team Emirates wil tegen eind 2030 klimaatneutraal opereren

In het kader van de klimaattop in Dubai, die momenteel gehouden wordt, kondigde de ploeg woensdag al aan dat het streeft naar een 'net zero'-verbruik. 'Sinds de eerste dag draait het voor ons team om meer dan alleen het winnen van wielerwedstrijden. We zijn ontstaan om een vliegwiel van veranderingen te creëren, waarbij we samen met onze partners streven naar een positieve sociale impact', stelde Gianetti in Dubai over dat onderwerp.

'We hebben gerealiseerd dat we met enkele gezondheids- en welzijninitiatieven al impact hebben kunnen maken, maar dit breiden we nu uit met het implementeren van een programma dat erop is gericht dat we CO2-neutraal zullen zijn tegen eind 2030', kondigde de ploegbaas van UAE-Team Emirates aan in een persbericht dat de wereld in werd gestuurd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws