UAE-Team Emirates met handen in het haar over peesontsteking Ayuso: 'Weten niet precies wat er aan de hand is' Wielrennen
Wielrennen

UAE-Team Emirates met handen in het haar over peesontsteking Ayuso: 'Weten niet precies wat er aan de hand is'

UAE-Team Emirates met handen in het haar over peesontsteking Ayuso: 'Weten niet precies wat er aan de hand is'

Juan Ayuso heeft zijn seizoensstart al meermaals moeten uitstellen door een peesontsteking en het lijkt er niet op dat we het 20-jarige toptalent van UAE-Team Emirates op korte termijn in het peloton gaan zien. Zijn ploeg stelt dat ook de Ronde van Catalonië en Ronde van het Baskenland waarschijnlijk te vroeg komen.

Ayuso, afgelopen seizoen derde in de Vuelta, zou eigenlijk begin februari aantreden in de Ronde van Valencia. Daar werd hij last minute van afgehaald. 'Juan heeft de laatste tijd wat last gehad van een peesontsteking, dus we kiezen ervoor om hem niet halsoverkop te laten koersen', gaf ploegbaas Joxean Fernandez Matxin toen aan.

Ayuso kampt met pijn zodra trainingsintensiteit toeneemt

Inmiddels zijn we anderhalve maand verder, maar Ayuso is nog niet heel veel opgeschoten. 'Juan zit nog altijd met ongemak. Hij traint, maar als de intensiteit toeneemt heeft hij pijn. We weten niet precies wat er met hem aan de hand is', laat Matxin weten aan El Mundo.

'De verwachting was dat de ontsteking snel zou verdwijnen, maar dat is niet het geval', gaat hij verder. 'Het idee was dat hij zou kunnen starten in de Ronde van Catalonië, maar dat gaat niet mogelijk zijn. En we kunnen ook niet garanderen dat hij naar het Baskenland gaat.'

Ayuso richt zijn jaar normaliter in rondom de Vuelta, terwijl hij in april ook nog op de voorlopige startlijst staat voor de Waalse klassiekers.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws