Van der Poel wil zich nog tonen in Tirreno-Adriatico: 'Hopelijk kan ik een ritje uitpikken' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel wil zich nog tonen in Tirreno-Adriatico: 'Hopelijk kan ik een ritje uitpikken'

Van der Poel wil zich nog tonen in Tirreno-Adriatico: 'Hopelijk kan ik een ritje uitpikken'

Mathieu van der Poel kwam de eerste twee dagen van Tirreno-Adriatico goed door. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck gaf voor aanvang van de derde rit tegenover Eurosport aan dat hij hoopt nog een ritje uit te pikken.

'Ik voel me best goed. Het is opnieuw een sprintrit voor Jasper, dus daar gaan we opnieuw voor', aldus Van der Poel, die zichzelf later in de koers nog hoopt te laten zien. 'Iedereen wil een rit winnen in Tirreno-Adriatico. We gaan per dag bekijken hoe ik me voel en hopelijk kan ik er een dagje uitpikken.'

De Nederlander kwam ook nog terug op Strade Bianche, waar hij nog niet de beste versie van zichzelf was. 'We wisten dat het een korte periode van voorbereiding was na het WK veldrijden, dus dat was iets wat we al ingecalculeerd hadden. Ik weet dat ik nog enkele koersen nodig heb om te verbeteren, dus die pakken we nu mee met de klassiekers in ons hoofd.'

In Tirreno-Adriatico is het dus vooral de bedoeling dat hij zichzelf klaar kan stomen voor de grote afspraken. 'De vorm wordt beter. We hebben ook een hoogtestage gedaan, dat heeft ook de tijd nodig om het te laten inwerken. Alles verloopt volgens plan', concludeert VDP.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws