UAE Team Emirates plukt na Fisher-Black ook Bennett weg bij concurrent Jumbo-Visma Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates plukt na Fisher-Black ook Bennett weg bij concurrent Jumbo-Visma

UAE Team Emirates plukt na Fisher-Black ook Bennett weg bij concurrent Jumbo-Visma

George Bennett heeft een contract voor twee jaar getekend bij UAE Team Emirates. De Nieuw-Zeelander komt over van Jumbo-Visma, waar hij al sinds 2015 voor reed.

De 31-jarige Bennett had een aflopend contract bij Jumbo-Visma, waar hij niet altijd voor eigen kans mocht gaan. Dit jaar reed hij weliswaar de Giro d'Italia als kopman, maar dat draaide - mede door de enorme kou - uit op een grote teleurstelling. Bennett was het jaar nog zo goed begonnen, met winst in de wegwedstrijd bij het Nieuw-Zeelands kampioenschap. Vorig seizoen kwam hij nog als een komeet uit de coronabreak, met winst in de Gran Piemonte als tastbaar bewijs. In de Tour de France moest hij een grote rol gaan spelen, maar viel hij al op dag één.

De avonturen bij Jumbo-Visma komen dit seizoen ten einde. Bij UAE Team Emirates hoopt Bennett iets toe te kunnen voegen aan de ploeg. 'Ik heb het team ieder jaar grote stappen zien maken en daar wil ik graag deel van uitmaken. Het is mooi dat ik weer ga samen rijden met mijn landgenoot Finn Fisher-Black (die ook de overstap maakte van Jumbo-Visma naar UAE, red.) en sowieso bestaat de ploeg uit een mooie groep van jonge renners. Ik hoop mijn ervaring te kunnen delen in die omgeving.'

Ploegbaas Mauro Gianetti noemt Bennett 'één van de beste klimmers van het peloton' en dus is hij blij dat de Nieuw-Zeelander naar UAE Team Emirates komt. 'Hij brengt veel ervaring en kan een cruciale rol gaan spelen met zijn sportieve kwaliteiten en ook als referentie naar de jongere renners. Hij zal zijn eigen kansen krijgen, maar zal ook een rol als helper op zich nemen als dat nodig is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws