Team DSM baalt van 'kleine conflicten': 'Dat mogen wij, ploegleiders, onszelf verwijten' Wielrennen
Wielrennen

Team DSM baalt van 'kleine conflicten': 'Dat mogen wij, ploegleiders, onszelf verwijten'

Team DSM baalt van 'kleine conflicten': 'Dat mogen wij, ploegleiders, onszelf verwijten'

Team DSM te streng? Team DSM te veel volgens de regels? Team DSM te weinig in overleg met z'n renners? Team DSM staat anno 2021 al een paar jaar in de spotlights als het gaat om de manier van werken binnen de ploeg. In een uitgebreid interview met Wielerflits reageren stafleden Rudi Kemna en Matt Winston op de toenemende kritiek in de afgelopen tijd.

De laatste jaren vertrokken er veel renners voortijdig bij DSM, met natuurlijk de soap rond Tom Dumoulin als beste voorbeeld. Maar ook nu zou het rommelen. Meerdere renners zouden niet tevreden zijn, iets waar Kemna van baalt dat het in de media is beland. 'Eén van onze kernwoorden is 'cooperation'. Samenwerking. Respect is een belangrijke pijler daarin. We verwachten van onze medewerkers en renners dan ook dat ze bepaalde 'issues' niet met de media delen.

Toch zoekt Kemna het ook bij zichzelf. Hij beaamt dat men bij Team DSM strikt werkt, alles tot in details bespreekt, maar dat renners dat niet altijd aankunnen. 'Daar loopt het bij ons soms nog fout. Dat is een proces waar we door moeten. Waar we aan werken. Dat 'samenwerken' betekent ook dat iedereen zich aan zijn rol houdt. Zoals een mecanicien zich niet moeit met de tactiek, zo moeten ook renners zich tot hun rol beperken. En aanvaarden dat hen verteld wordt dat iets beter is… Wat dat betreft, hebben we nog werk voor de boeg. Nog niet elke renner in de ploeg zit vandaag op dat niveau. En dat leidt tot issues, kleine conflicten. Dat mogen wij, ploegleiders, onszelf verwijten.'

Van Wilder en DSM in 'klein conflict'

Het beste voorbeeld van die 'kleine conflicten' is toptalent Ilan Van Wilder, die heeft aangegeven te willen vertrekken. Hij rijdt de Vuelta a España niet. 'Ilan is een talent. Een goede jongen. Maar hij heeft nog grote stappen te zetten in de factor 'cooperation'. Dat is nog niet op het niveau dat we willen en dat is een reden om hem niet te selecteren voor de Vuelta. Fysiek was hij er klaar voor', zo stelt Kemna, die niet voornemens is om iets te veranderen bij de ploeg. 'Team DSM heeft de naam streng te zijn. Wel, eigenlijk zijn we nog niet streng genoeg. We willen iedereen beter maken, maar dat gaan we niet versoepelen. Ik ben overtuigd dat onze manier van werken de toekomst is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws