UAE Team Emirates schrok wel even van overmacht Jumbo-Visma op Tourmalet: 'Ze gingen heel hard' Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates schrok wel even van overmacht Jumbo-Visma op Tourmalet: 'Ze gingen heel hard'

UAE Team Emirates schrok wel even van overmacht Jumbo-Visma op Tourmalet: 'Ze gingen heel hard'

De ene dag is de andere niet, zo bewees dag zes in de Tour de France. Tadej Pogacar verloor op dag vijf nog een dikke minuut op Jonas Vingegaard, maar pakte een dag later veel tijd terug. Lachende gezichten bij UAE Team Emirates, al zag het daar halfweg koers niet naar uit.

Jumbo-Visma greep de zesde etappe namelijk aan om nog meer schade aan te richten. De Nederlandse ploeg gaf op de voorlaatste beklimming van de Tourmalet al vol gas, waardoor Pogacar geïsoleerd werd. 'Ze gingen heel hard op de Tourmalet en uiteindelijk zijn die twee gewoon bizar sterk. Ik ben heel blij dat Tadej wint en dat hij wat tijd terugpakt', zo stelt UAE-ploegmaat Felix Großschartner vlak na de finish.

Toen Pogacar alleen kwam te zitten, had Jumbo-Visma met Wilco Kelderman, Sepp Kuss en Wout van Aert nog drie mannen voorop voor Vingegaard. 'In het begin panikeerden we wel even, omdat Tadej rap alleen zat. Gelukkig kon ik van een afstand zien dat Kelderman snel moest lossen en dat het alleen nog Kuss was', zo zag Großschartner, die bij de finish trouwens nog niet wist dat Pogacar had gewonnen.

De Oostenrijker zat namelijk in een tweede groep, met alle andere mannen van het klassement. 'We hebben in de tweede groep geprobeerd het tempo hoog te houden, mocht er nog iets gebeuren, maar het werd gelukkig een goede dag', zo lacht hij. 'We zullen gefocust moeten blijven, want de weg naar Parijs is nog ver.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws