UAE Team Emirates zonder Pogacar, maar met De la Cruz en Molano in Vuelta a España Wielrennen
Wielrennen

UAE Team Emirates zonder Pogacar, maar met De la Cruz en Molano in Vuelta a España

UAE Team Emirates zonder Pogacar, maar met De la Cruz en Molano in Vuelta a España

UAE Team Emirates gaat de Vuelta a España rijden zonder Tadej Pogacar. De Sloveen kiest voor een ander najaar en dus liggen er kansen voor acht anderen om hun kans te grijpen in de Spaanse rittenkoers.

Bergop kan de ploeg rekenen op sterke mannen zoals David de la Cruz, Rafal Majka en Joe Dombrowski. Laatstgenoemde won dit jaar nog een etappe in de Giro d'Italia, maar hij viel vervolgens uit na een crash. De la Cruz toonde vorm in de Ronde van Burgos, waar hij vijfde werd. Hij zal normaliter het klassement in de gaten houden, net als Majka.

Voor de vlakke etappes kan UAE Team Emirates rekenen op man in vorm Juan Sebastián Molano. De Colombiaan sprintte twee keer naar ritwinst in Burgos, maar zal het kopmanschap in de massasprints wel moeten delen met Matteo Trentin. Hoe de rolverdeling precies zal liggen, moet in de Vuelta duidelijk worden.

Teammanager Joxean Matxin Fernandez spreekt van een 'uitgebalanceerd team'. 'We hebben een blok van vier klimmers en een blok van vier voor de sprints. We willen agressief en aanvallend koersen in iedere etappe, bergop en in de sprints. De la Cruz kan een sterk klassement rijden en zal worden ondersteund na zijn zevende plaats van vorig jaar.'

Selectie UAE Team Emirates Vuelta a España 2021

David De La Cruz
Joe Dombrowski
Ryan Gibbons
Rafal Majka
Juan Sebastián Molano
Rui Oliveira
Jan Polanc
Matteo Trentin


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws