Qhubeka NextHash richt pijlen op Aru en Janse van Rensburg in Vuelta a España Wielrennen
Wielrennen

Qhubeka NextHash richt pijlen op Aru en Janse van Rensburg in Vuelta a España

Qhubeka NextHash richt pijlen op Aru en Janse van Rensburg in Vuelta a España

Qhubeka NextHash heeft de acht renners voor de Vuelta a España bekend gemaakt. Na het wegvallen van Domenico Pozzivivo, die zijn knieschijf brak in de Ronde van Burgos, rekent de ploeg bergop op Fabio Aru en Sergio Henao.

Naast Pozzovivo viel ook Emil Vinjebo met een gebroken sleutelbeen uit in Burgos, waardoor Qhubeka NextHash lastminute moest sleutelen aan de Vuelta-selectie. Dat is gelukt. Aru hoopt zijn goede vorm van de laatste weken door te trekken en weer eens de oude Aru te laten zien. Hij werd in juli tweede in de Sibiu Cycling Tour, maar maakte vooral indruk met een tweede plek in de Ronde van Burgos. Bergop ging hij weer eens met de besten mee. Henao reed de Tour de France, waar hij als 21e eindigde, ondanks een breukje in zijn arm.

Aru won de Vuelta in 2015 en werd een jaar eerder al derde. Hij heeft dus goede herinneringen aan de ronde. 'Ik kan niet wachten om terug te keren. De laatste drie jaar waren zwaar voor mij, maar dit seizoen had ik een nieuwe start bij een nieuwe ploeg. Ik heb een goed gevoel op de fiets en ik ga alles geven voor dit team.'

Voor de sprints mikt de Zuid-Afrikaanse ploeg op Reinardt Janse van Rensburg. Dimitri Claeys en Dylan Sunderland brengen manpower mee. Bert-Jan Lindeman is de Nederlandse inbreng, hij kan goed bergop en zal mikken op een goede vlucht. Sander Armée won net als Lindeman al eens een Vueltarit en weet dus ook wat aanvallen is. De 23-jarige Connor Brown completeert de selectie als debutant in een grote ronde.

Selectie Qhubeka NextHash Vuelta a España 2021

Fabio Aru
Sergio Henao
Reinardt Janse van Rensburg
Dimitri Claeys
Dylan Sunderland
Bert-Jan Lindeman
Sander Armée
Connor Brown


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws