UCI kondigt nieuwe plannen aan: Mixed Team Relay in veldrijden, WK gravelfietsen en Shorttrack-MTB Wielrennen
Wielrennen

UCI kondigt nieuwe plannen aan: Mixed Team Relay in veldrijden, WK gravelfietsen en Shorttrack-MTB

UCI kondigt nieuwe plannen aan: Mixed Team Relay in veldrijden, WK gravelfietsen en Shorttrack-MTB

De UCI heeft woensdagmiddag enkele nieuwe plannen aangekondigd voor de komende jaren. Belangrijkste ambities zijn een Mixed Team Relay-evenement in het veldrijden en de aankondiging van een gravelcompetitie, iets wat de laatste jaren al zeer hip is onder recreanten.

Het Mixed Team Relay kennen we natuurlijk van de meest recente EK's en WK's. Duitsland wist het evenement woensdag te winnen op het WK in Vlaanderen, maar de bedoeling is dat we er ook in de cyclocross mee te maken gaan krijgen. Om te beginnen in 2022, op het WK veldrijden in Amerika. Dit geldt als een testevenement, waarna er geëvalueerd wordt richting de toekomst, zo geeft de UCI aan.

Ook het gravelfietsen komt onder de vlag van de UCI te vallen. Ex-renners als Laurens ten Dam, Thomas Dekker en Bram Tankink zijn al lyrisch over dit fenomeen, dat ook steeds meer door recreanten beoefend wordt. Vanaf 2022 krijgen we de Gravel World Series, waarin punten zijn te verdienen voor het eerste WK op gravel. Dit zal volgens VeloNews in Amerika gehouden worden.

Daarnaast krijgt de Shorttrack in het mountainbiken een eigen competitie en gaat de UCI sneeuwfietsen verder uitrollen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws