UCI wacht op verdere onderzoeksresultaten, maar raadt ketonengebruik vooralsnog af Wielrennen
Wielrennen

UCI wacht op verdere onderzoeksresultaten, maar raadt ketonengebruik vooralsnog af

UCI wacht op verdere onderzoeksresultaten, maar raadt ketonengebruik vooralsnog af

De UCI heeft woensdag een heel aantal mededelingen gedaan over haar plannen voor de komende jaren in de brede wielersport. Onder meer het Mixed Team Relay-evenement op het WK veldrijden en een wereldkampioenschap gravelfietsen werden aangekondigd, maar ook het gebruik van ketonen werd in datzelfde communiqué afgeraden.

De mondiale wielerbond laat momenteel onderzoek doen naar de mate van prestatieverbetering van ketonen, maar roept renners en ploegen op om in afwachting van die resultaten voorlopig van de substantie af te blijven. Jumbo-Visma is bijvoorbeeld voorstander van het product, terwijl Team DSM er niets van moet weten. De dopingautoriteit raadde het gebruik eerder ook al af.

Om duidelijkheid van zaken te krijgen heeft de UCI dus een onderzoek aangevraagd naar het middel. Ketonen zijn een soort energiedrank, waarvan tot voor kort werd gedacht dat het enkel door het lichaam aangemaakt kon worden. Sinds enkele jaren wordt het als drank gemaakt en dus ook in de wielersport gebruikt, maar de precieze werking of resultaten zijn bij de UCI dus nog niet bekend.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws