UCI wil nog geen grote verschuivingen op wielerkalender: 'Eerst maart afwachten' Wielrennen
Wielrennen

UCI wil nog geen grote verschuivingen op wielerkalender: 'Eerst maart afwachten'

UCI wil nog geen grote verschuivingen op wielerkalender: 'Eerst maart afwachten'

De UCI is op dit moment nog niet bezig met een herinrichting van de wielerkalender van 2021. Verschillende koersen werden reeds afgelast of opgeschoven, maar volgens voorzitter David Lappartient moeten we eerst de maand maart nog even afwachten.

'We wachten tot maart om te zien welke wedstrijden er definitief afgelast worden', zo stelt de Fransman bij DirectVélo. 'Op dit moment gaat het nog prima. Alleen de Tour Down Under en de Cadel Evans Great Ocean Road Race hebben niet plaatsgevonden, maar die zullen ook geen andere plek op de kalender krijgen.' Lappartient hoopt te voorkomen dat er een situatie ontstaat waarbij we vijf à zes koersen in een week krijgen, zoals dat op het eind van vorig jaar gebeurde.

Huidige situatie niet per se makkelijker voor UCI

De kans dat zo'n situatie zich weer voordoet, schat Lappartient niet al te groot. 'Toen stopten we al in maart met koersen', legt hij uit. Dat maakt het niet per definitie makkelijker voor zijn organisatie, zo laat hij weten: 'Nu is het heel anders. Sommige wedstrijden zullen nog steeds door kunnen gaan. In dat geval moeten we schuiven met wedstrijden, terwijl de kalender al min of meer vol is.'

Om toch ruimte te creëren voor eventuele verschuivingen denkt Lappartient terug aan hoe men het vorig jaar oploste: 'We zouden mogelijk 'blokken' kunnen creëren van wedstrijden in hetzelfde land, zoals we vorig jaar in Italië hebben gedaan. Maar het is duidelijk dat we eerst gaan kijken wat er gebeurt. Ik heb elke week overleg met de weg-afdeling van de UCI hierover en spreekt daarnaast met de CPA, AIGCP en AIOCC.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws