Uijtdebroeks zag Jumbo-Visma andermaal domineren: 'Ze gaan heel moeilijk te kloppen zijn' Wielrennen
Wielrennen

Uijtdebroeks zag Jumbo-Visma andermaal domineren: 'Ze gaan heel moeilijk te kloppen zijn'

Uijtdebroeks zag Jumbo-Visma andermaal domineren: 'Ze gaan heel moeilijk te kloppen zijn'

De zestiende etappe in de Vuelta a España was een kolfje naar de hand van Jumbo-Visma-troef Jonas Vingegaard. Cian Uijtdebroeks, de best geklasseerde Belg in de strijd om de rode trui, finishte in Bejes als twaalfde, ruim één minuut achter de Deense laureaat. Bij Sporza blikt de 20-jarige youngster van BORA-hansgrohe terug op zijn dag in Cantabrië.

'Ik voelde me niet geweldig', steekt de Vlaming van wal. 'Ik mankeer iets aan mijn luchtwegen, want ik heb de hele dag zitten hoesten. Het waren dus geen ideale omstandigheden. Ik heb geprobeerd om erbij te zijn, op een aankomst die me niet helemaal lag. Als je je daarop baseert, ging het vandaag nog goed', aldus de immer goedgemutste klassementsrenner.

Volgens Uijtdebroeks was de dominantie van Jumbo-Visma 'heel extreem'

'De dominantie van Jumbo-Visma was heel extreem', vervolgt Uijtdebroeks zijn relaas. 'Ze hebben de hele dag heel hard doorgereden. Mijn vermogensmeter toonde een gemiddelde van 300 watt. Die ploeg gaat heel lastig te kloppen zijn.'

De Vuelta gaat op woensdag 13 september verder met een rit in de richting van de legendarische Angliru. Uijtdebroeks vangt die monsteretappe aan met een achterstand van 5.38 minuut op rodetruidrager Sepp Kuss. Op de tweede rustdag van de Spaanse rittenkoers gaf Uijtdebroeks nog te kennen dat het loeisteile onding een nieuwe ervaring voor hem zal worden. 'Ik heb hem eerlijk gezegd nog nooit op gefietst. Ik vroeg laatst aan mijn trainer of het een goed idee was om de klim te gaan verkennen, maar hij zei dat het beter was van niet. Anders zou ik mentaal gebroken zijn op de dag dat we hem in de Vuelta bestijgen, vertelde hij me', zo stelde hij tegenover In de Leiderstrui.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws