Cian Uijtdebroeks

Dit is de pagina over Cian Uijtdebroeks. De Belgische renner is één van de grootste rondetalenten van het moment. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Uijtdebroeks en houdt tevens zijn biografie bij.  

Cian Uijtdebroeks

Uijtdebroeks is na Evenepoel het volgende Belgische wonderkind

Uijtdebroeks werd geboren op 28 februari 2003 in België. De renner volgde Remco Evenepoel op als supertalent bij de junioren. Door zijn vele overwinningen in die categorie trok hij de aandacht van veel grote wielerploegen en kon hij net als Evenepoel de beloften-categorie overslaan en gelijk door naar de profs. Van alle aanbiedingen, waaronder van Quick Step-Alpha Vinyl en Jumbo-Visma, koos Uijtdebroeks uiteindelijk voor BORA-hansgrohe. Dat Uijtdebroeks niet koos voor een Belgische ploeg was om zich in de luwte te ontwikkelen. 'Een team in of dichtbij België was wat dat betreft minder goed. Met een ploeg als Quick Step-Alpha Vinyl, met Remco in het team, dan zou het exploderen', zei het grote talent destijds.

Het rondetalent draaide in zijn eerste jaar (2022) bij BORA-hansgrohe een voorzichtig programma, wat vooral bestond uit kleinere rittenkoersen. De enige WorldTour-koers die Uijtdebroeks betwistte was de Nederlandse klassieker de Amstel Gold Race, waar hij als 78ste over de finish kwam. In de kleinere koersen deed het rondetalent verdienstelijk mee. Zo finishte hij als zestiende in de bergachtige Tour of the Alps en werd hij achtste in de Ronde van Noorwegen. In de Roemeense ronde Sibiu Tour bemachtigde Uijtdebroeks zijn eerste podium in een rittenkoers. Achter zijn ploegmaat Giovanni Aleotti en Harm Vanhoucke eindigde hij op een mooie derde plaats.

Hoewel Uijtdebroeks de beloftencategorie oversloeg, nam hij wel deel aan de Tour de l'Avenir, ook wel bestempeld als de Tour de France voor beloften-renners. Daar bevestigde de Belg zijn grote potentie voor de rittenkoersen. Uijtdebroeks domineerde in de bergen met twee ritzeges. Het eindklassement won hij met een voorsprong van ruim een minuut op de nummer twee. Uijtdebroeks koerst ook in 2023 en 2024 voor BORA-hansgrohe. 

Cian Uijtdebroeks Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties