Ulissi rekent af met vluchtgenoten in GP Industria vol aanvallen Wielrennen
Wielrennen

Ulissi rekent af met vluchtgenoten in GP Industria vol aanvallen

Ulissi rekent af met vluchtgenoten in GP Industria vol aanvallen

De GP Industria & Artigianato is gewonnen door Diego Ulissi. In een zeer attractieve wedstrijd met veel aanvallen was hij de snelste van een klein groepje.

Terwijl er ook in België en Spanje hard gekoerst werd, gingen ook in Italië enkele WorldTour-ploegen aan de bak. In de GP Industria & Artigianato, industrie en nijverheid voor de Nederlandstaligen, werden de degens gekruist op een heuvelachtig circuit. Voordat het peloton daar aankwam, waren drie renners ontsnapt. Michael Belleri (Biesse-Carrera), Jozsef-Attila Malnasi (Giotti Victoria) en Giulo Masotto (Corratec) waren de mannen die de opening kleurden met hun vluchtpoging. Later kregen zij gezelschap van Connor Sens (Mg.K Vis) en Matteo Freddi (Beltrami).

Volop koers op local circuit

Alpecin-Fenix deed in het peloton veel om daar de koers zwaar te maken. Al snel werd de kopgroep ingerekend, maar de Belgische ploeg zat vervolgens niet mee bij de vorming van een nieuwe favorietengroep. Wie wel van de partij waren, waren Marc Hirschi en Gianluca Brambilla. Zij grepen een voorsprong van zo'n twintig seconden op een achtervolgende groep met daarin dan nog wel Xandro Meurisse en Floris De Tier.

Lang duurde deze situatie niet. De groepjes kwamen weer samen, waarna Brambilla opnieuw in de aanval ging. Dit keer kreeg hij Chad Haga, tegenwoordig uitkomend voor Minerva, met zich mee. Hun voorsprong was echter te klein om op de laatste beklimming van de San Boronto uit handen te blijven van de achtervolgers. Eerst werd Haga teruggegrepen, daarna ook Brambilla.

UAE forceert breuken in kopgroep

Op de klim trokken de mannen van UAE Team Emirates stevig door, waarna veel anderen moesten lossen. Door het werk bevonden zich uiteindelijk alleen nog Hirschi, Antonio Tiberi, Natnael Tesfatsion, Nicolas Edet en Andrea Vendrame in de kop van de groep. Vervolgens sloten Alessandro Fedeli en Thomas Pesenti ook nog aan.

De samenwerking in het groepje bleek niet al te best te zijn, waardoor de rest van de voormalige kopgroep ook op acht kilometer van de finish weer wist aan te sluiten. Hierdoor kwamen mannen als Vincenzo Nibali, Tony Gallopin en Diego Ulissi ook weer terug in de strijd.

Hirschi en Edet in de aanval, maar Ulissi wint

Net voor het bereiken van de top plaatste Edet een nieuwe aanval. Dit keer was het alleen Hirschi die nog meekon met de Fransman. De twee doken als twee raketten de afdaling in, waarmee ze de rest op achterstand probeerden te houden. Helaas voor hen werden ze weer ingerekend na een tegenaanval van Nibali. De Italiaan wist echter niet voorop te geraken, in tegenstelling tot Ulissi, Meurisse en Fedeli.

Een viertal renners kon vervolgens gaan sprinten om de dagzege. Hierin was Ulissi overduidelijk degene met de snelste benen. Hij sprintte de rest van zijn vluchtmakkers met ogenschijnlijk weinig moeite op een paar lengtes.

Uitslag GP Industria & Artigianato 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws