Ullrich komt met goed nieuws en dankt Armstrong: 'Het is niet alleen bla bla, er zit iets achter' Wielrennen
Wielrennen

Ullrich komt met goed nieuws en dankt Armstrong: 'Het is niet alleen bla bla, er zit iets achter'

Ullrich komt met goed nieuws en dankt Armstrong: 'Het is niet alleen bla bla, er zit iets achter'

Goed nieuws vanuit Duitsland: Jan Ullrich heeft in een gesprek met Bild aangegeven dat hij 'de hele kwestie met alcohol en drugs' achter de rug heeft. De Duitse Tourwinnaar van 1997 kende enkele lastige jaren met verslavingen en meerdere incidenten, maar is naar eigen zeggen begonnen aan een nieuw leven. En daarvoor dankt hij ex-rivaal Lance Armstrong uitgebreid.

'Ik heb de hele kwestie van alcohol en drugs achter de rug. Ik ben terug in het echte leven', valt Ullrich met de deur in huis. 'Ik dacht altijd dat ik geen hulp nodig had. Nu heb ik het geaccepteerd', stelt de man uit Rostock, die na zijn loopbaan in het nieuws kwam met verschillende problemen en daarvoor ook in klinieken terechtkwam.

Ullrich realiseert zich dat hij belangrijk is voor Armstrong

'Het is me gelukt om weer een stabiele omgeving om me heen op te bouwen. Dat levert me ongelooflijk veel op', aldus Ullrich, die ook weer aan het fietsen is. 'Sport is een belangrijk onderdeel van mijn therapie. Ik heb ook met psychologen gesproken en heb een keer hypnose geprobeerd. Dat helpt allemaal, maar niet zo diep', aldus Ullrich, die mensen ook niet zomaar vertrouwt doordat hij meermaals in aanraking kwam met foute vrienden.

'Het kost me veel tijd om echt warm te worden voor mensen, voordat ik me open kan stellen.' Eén van die mannen waarbij Ullrich zich wel op zijn gemak voelt, is Armstrong. 'Na onze carrière hebben we allebei veel meegemaakt en konden we begrijpen hoe het met de ander gaat. En toen ik hulp nodig had, was Lance er de volgende dag. Dan realiseer je je: ik ben echt belangrijk voor hem, het is niet alleen bla bla, er zit iets achter. Het is een geweldige vriendschap.'

Ullrich was al enkele keren present in de The Move-podcast van Armstrong en maakte recent nog de reis naar Los Angeles, waar hij samen met Armstrong fietskilometers afwerkte. Gedurende zijn slechte periode kwam de man uit Texas meermaals op bezoek bij Ullrich, die daar naar eigen zeggen dus veel aan heeft gehad. Overigens heeft Ullrich al eerder een terugval gehad, maar laten we hopen dat die hem ditmaal bespaard blijft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws