Domper voor Mathieu van der Poel en co: eerste Wereldbeker MTB in Nederland zal niet doorgaan Mountainbiken
Mountainbiken

Domper voor Mathieu van der Poel en co: eerste Wereldbeker MTB in Nederland zal niet doorgaan

Domper voor Mathieu van der Poel en co: eerste Wereldbeker MTB in Nederland zal niet doorgaan

De UCI heeft woensdag de kalender voor de Wereldbeker Mountainbiken 2023 gepresenteerd. Opvallend: seizoensopener Valkenburg, oorspronkelijk gepland van 5 tot 7 mei 2023, is niet meer van de partij op de definitieve lijst. In het persbericht dat de UCI rondstuurde staat geen verklaring voor die keuze, al waren er eerder al twijfels over de haalbaarheid van het evenement in Valkenburg.

In augustus presenteerde de UCI - in samenwerking met Discovery Sports - nog een voorlopige lijst, waarbij de opener in de crosscountry-wedstrijden weggelegd was voor het Nederlandse Valkenburg. Die wedstrijd is niet meer te vinden op de definitieve planning die David Lappartient en co naar buiten brengen, maar voorlopig is het nog gissen naar de exacte reden waarom.

Volgens de definitieve kalender wordt er nu in het tweede weekend van mei begonnen in het Tsjechische Nove Mesto. Verder vinden we Lenzerheide (Zwitserland), Leogang (Oostenrijk), Val di Sole (Italië), Andorra, Les Gets (Frankrijk), Snowshoe (Amerika) en Mont-Sainte-Anne (Canada) terug op de crosscountry-kalender, de discipline die Mathieu van der Poel en Milan Vader betwistten op de Olympische Spelen van Tokio.

In september zorgen over parcours Valkenburg

De Limburger meldde eind september al dat er in de politiek van Valkenburg zorgen waren over het mtb-parcours. In 2018 vond in het Polferbos het wereldkampioenschap veldrijden plaats. 'Het halve bos is destijds platgereden', herinnerde PGP-raadslid Corry Fulmer zich nog. Het kon daar wellicht, vertelde Fulmer toen. 'Maar dan onder strikte voorwaarden.' Die strikte voorwaarden lijken nu dus te strikt, al is het nooit officieel bekendgemaakt waar in Valkenburg de wedstrijd gehouden zou moeten worden.

Mathieu van der Poel had zijn deelname aan de Wereldbeker in Valkenburg al bevestigd, maar zal nu dus op zoek moeten naar een alternatief. De Nederlander had ook Nove Mesto op de oorspronkelijke planning staan, al gaf hij eind november al extra duidelijk mee dat dit nog onder voorbehoud was.

Domper voor Mathieu van der Poel en co: eerste Wereldbeker MTB in Nederland zal niet doorgaan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws