Uniek: Puck Pieterse (zevende) voor het eerst buiten de top vijf dit MTB-seizoen Wielrennen
Wielrennen

Uniek: Puck Pieterse (zevende) voor het eerst buiten de top vijf dit MTB-seizoen

Uniek: Puck Pieterse (zevende) voor het eerst buiten de top vijf dit MTB-seizoen

Voor het eerst dit MTB-seizoen is het Puck Pieterse niet gelukt om in de top vijf te eindigen. In de Wereldbeker van Andorra finishte de nummer drie van het voorbije WK slechts als zevende. De overwinning ging naar de Oostenrijkse Mona Mitterwallner.

Pieterse kende geen vlekkeloze start. Ze maakte een fout in het bos, wat haar de nodige posities kostte. Hoewel ze in het restant van de race nog een opmars maakte, strandde ze op een zevende plek, op een kleine minuut van de winnares, Mitterwallner. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot finishte als derde, achter de Zwitserse Alessandra Keller.

De zevende plek is voor Pieterse haar minste prestatie in de Cross-Country dit jaar. Haar eerste jaar bij de elite in het mountainbike mag als een doorslaand succes worden gezien. Zo won Pieterse de Wereldbekers van Nove Mesto, Leogang en Val di Sole. Daarnaast pakte ze de Europese titel in Krakau en dus in Glasgow (WK) een mooie bronzen plak.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws