Arvid De Kleijn zegeviert op slotdag Deutschland Tour, Ilan Van Wilder eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Arvid De Kleijn zegeviert op slotdag Deutschland Tour, Ilan Van Wilder eindwinnaar

Arvid De Kleijn zegeviert op slotdag Deutschland Tour, Ilan Van Wilder eindwinnaar

Arvid de Kleijn heeft de slotetappe van de Deutschland Tour gewonnen. De Nederlandse spurtbom van Tudor Pro Cycling Team was in Bremen de allersnelste in de massasprint. Hij verwees Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) en Marius Mayrhofer (Team DSM-firmenich) naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Ilan Van Wilder mag zich zoals verwacht de eindwinnaar noemen.

Daags na de machtige sprintzege van Intermarché-Circus-Wanty-youngster Madis Mihkelsen stond er op de slotdag van de Duitse rittenkoers andermaal een etappe voor de heren uit het spurtersgilde op het menu. Er werd gestart in Hannover, om zo'n 175 kilometer verderop te finishen in Bremen, een bijna 600.000 inwoners tellende stad. In het begin van de etappe moest er weliswaar een klimmetje overwonnen worden, maar dat was allesbehalve een lastig ding. De verwachting heerste dus dat mannen als Danny van Poppel, Mads Pedersen, Bauhaus en Pascal Ackermann aan hun trekken zouden komen in Duitsland.

Al vrij snel in de etappe kozen vijf renners eieren voor hun geld. De namen? Silas Köch, Jan-Marc Temmen (beiden Saris Rouvy Sauerland Team), Vinzent Dorn (BIKE AID), Tobias Nolde en Dominik Röber (beiden P&S Benotti). Het waren zoals verwacht de sprintersploegen die de boel controleerden en ervoor zorgden dat de koplopers geen schijn van kans zouden maken. De tête de la course had inderdaad geen schijn van kans en nadat de vijf dappere vluchters bij de lurven waren gegrepen kon alles en iedereen zich opmaken voor een sprint in de straten van Bremen.

In de massaspurt stond er uiteindelijk geen maat op man-in-vorm De Kleijn, die met machtige pedaalslagen alles en iedereen achter zich liet. Bauhaus moest genoegen nemen met plaats twee, Giro-revelatie Mayrhofer werd derde. Ook Vernon en Ackermann wist een plaatsje in de top tien te bemachtigen. Mads Pedersen was niet in de bovenste regionen te bekennen. De eindzege in de Duitse race ging naar Van Wilder, die zijn leidende positie geen enkel moment in gevaar zag komen.

Uitslag etappe 4 Deutschland Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news