Uno-X blijft strijden voor plekje in grote ronde en WorldTour: 'Scandinavische wielrennen verdient dat' Wielrennen
Wielrennen

Uno-X blijft strijden voor plekje in grote ronde en WorldTour: 'Scandinavische wielrennen verdient dat'

Uno-X blijft strijden voor plekje in grote ronde en WorldTour: 'Scandinavische wielrennen verdient dat'

Uno-X hoopt nog altijd op een WorldTour-licentie in de komende jaren. De Noorse formatie, die met Alexander Kristoff een nieuw uithangbord aantrok voor de volgende drie seizoenen, laat dat bij monde van manager Jens Haugland weten.

'Momenteel staan we 21e op de ranking, terwijl er achttien plekken zijn. Dat is dus een probleem. De ranking is gebaseerd op een veelbesproken puntentelling van drie jaar van de UCI, die naar mijn mening vrij fair is. Als je tenminste het over de gehele periode bekijkt, niet op één seizoen. Het systeem zal nooit perfect zijn, maar we wisten wel waar we aan toe waren', legt Haugland uit.

'In 2022 eindigden we voor het tweede jaar op rij als vierde in de ProTeam-ranking. Dat is naar mijn mening best een goede prestatie van een nieuw team uit Oslo met enkel en alleen renners uit Noorwegen en Denemarken', aldus de trotse manager. 'Dat is echter één ding, een ander ding is een plekje in een grote ronde. Ik hoop op een systeem dat garantie levert voor een plekje voor Uno-X in een grote ronde. Gezien onze prestaties, identiteit en visie verdienen we dat.'

Manager Uno-X: 'Het gaat om vijf criteria, niet om één'

Haugland legt zijn ploeg vervolgens langs de criteria-meetlat van de UCI voor een plekje in de WorldTour, waar financiële, ethische, administratieve en organisatorische waarden worden getoetst. 'Ze kunnen wel lachend doen over het feit dat Uno-X zich aanmeldt voor een licentie terwijl we 21e staan. Maar het gaat om vijf criteria, niet om één. En we hebben al garantie dat we 100% voldoen aan de andere vier criteria.'

'Daarbij is het zo dat als we ons niet aanmelden, we ook geen kans maken om een yes' te krijgen. En we leren hoe het proces werkt, daar we ons zullen blijven aanmelden tot we die licentie hebben', stelt Haugland. 'Het Scandinavische wielrennen verdient een plekje op het hoogste niveau. Het zal nu misschien nog niet gebeuren, maar op een dag gaat het gebeuren. Met een WorldTour-team voor zowel de vrouwen als mannen', sluit hij krachtig af.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws