Uno-X heeft selectie voor Tour de France rond; ploeg wil op meerdere fronten scoren Wielrennen
Wielrennen

Uno-X heeft selectie voor Tour de France rond; ploeg wil op meerdere fronten scoren

Uno-X heeft selectie voor Tour de France rond; ploeg wil op meerdere fronten scoren

Uno-X heeft de ploeg voor de aankomende Tour de France rond. De Noors/Deense formatie heeft met Alexander Kristoff een ervaren kopman in de gelederen, maar hoopt met enkele jonge gasten ook te kunnen scoren.

Kristoff zal in de spurts ondersteund worden door onder meer Søren Wærenskjold, tweede in de Baloise Belgium Tour, en Rasmus Tiller, winnaar van Dwars door het Hageland. De Noorse krachtpatser Kristoff won in het verleden al vier ritzeges in de Ronde van Frankrijk; zijn twee ploeggenoten maken hun debuut.

In de bergen lijkt Uno-X vooral op Tobias Halland Johanessen te rekenen. Hij eindigde in het Critérium du Dauphiné als vijftiende, waar ploegmaat Torstein Traen de achtste plek binnen wist te halen. Ook Anthon Charmig kan aardig bergop.

De selectie wordt compleet gemaakt door Jonas Abrahamsen en Jonas Gregaard. ''Als ploeg trekken we naar onze eerste grote ronde met als doel een rit te winnen, maar dat is iets wat zeker niet gemakkelijk is in de Tour de France', besefte manager Jens Haugland eerder al. 'Het succes zal echter op die doelstelling gebaseerd zijn. We moeten goede benen vinden en de sterren moeten goed staan, dan is het allemaal mogelijk.'

Selectie Uno-X Tour de France 2023

Alexander Kristoff
Jonas Gregaard
Rasmus F. Tiller
Tobias H. Johannessen
Torstein Træen
Jonas Abrahamsen
Anthon Charmig
Søren Wærenskjold

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws