Groupama-FDJ verrast met Nederlander Lars van den Berg in selectie Tour de France; Gaudu kopman Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ verrast met Nederlander Lars van den Berg in selectie Tour de France; Gaudu kopman

Groupama-FDJ verrast met Nederlander Lars van den Berg in selectie Tour de France; Gaudu kopman

Groupama-FDJ heeft na Uno-X als tweede team de officiële ploeg voor de aankomende Tour de France rond. Arnaud Démare is zoals bekend niet mee; David Gaudu, Thibaut Pinot en Valentin Madouas zijn de kopmannen. Lars van den Berg is de verrassing in de selectie.

De Tourselectie van de formatie van Marc Madiot was al meer dan één week onderwerp van gesprek, nadat sprinter Démare bekendmaakte dat hij en zijn lead-out Miles Scotson - tegen de afspraken in - niet naar de Tour zouden mogen. Madiot bevestigde dit nieuws en gaf direct mee dat Démare na dit seizoen andere oorden opzoekt.

Eerder dit seizoen was er ook al trammelant, nadat kopman Gaudu zich online negatief uit had gelaten over Démare. Pinot was ook lange tijd niet zeker van zijn selectie, maar in zijn laatste jaar kan Madiot bijna niet anders dan de Franse publiekslieveling meenemen. Madouas, afgelopen jaar tiende in de Tour, is de derde kopman van de Franse ploeg. De Breton staat al enkele jaren te boek als een groot talent.

Van den Berg moest Giro verlaten, maar mag zich nu opmaken voor Tour

Van den Berg, die eerder dit jaar de Giro moest verlaten, en Quentin Pacher lijken voor de nodige ondersteuning bergop te moeten gaan zorgen, terwijl Stefan Küng en Olivier Le Gac mee zijn voor het labeur op het vlakke. Michael Storer, Rudy Molard en Bruno Armirail zijn dan weer niet van de partij.

De Nederlander heeft zich in de Route d'Occitanie waarschijnlijk in de kijker gereden bij de Franse formatie. Van den Berg, die de Ronde van Frankrijk nog nooit reed, eindigde in die rittenkoers als tweede in de slotrit, achter de Brit Simon Carr van EF Education-EasyPost.

Selectie Groupama-FDJ Tour de France 2023

David Gaudu
Kevin Geniets
Olivier Le Gac
Stefan Küng
Valentin Madouas
Quentin Pacher
Thibaut Pinot
Lars van den Berg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws