Uno-X lijkt grote slag te slaan: 'Leknessund sluit in 2024 aan bij Noorse ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Uno-X lijkt grote slag te slaan: 'Leknessund sluit in 2024 aan bij Noorse ploeg'

Uno-X lijkt grote slag te slaan: 'Leknessund sluit in 2024 aan bij Noorse ploeg'

Volgens het Noorse TV2 is een opvallende overgang beklonken: Andreas Leknessund zou na dit seizoen de overstap maken naar Uno-X. De Noor van Team DSM gaat daarmee terug naar zijn roots. Van 2018 tot en met 2020 koerste hij al voor de opleidingsploeg van Uno-X.

Volgens TV2 is de deal tussen Leknessund en het Proteam uit zijn eigen land dus rond. Ploegbaas Jens Haugland wilde het nieuws nog niet aan TV2 bevestigen. Volgens de regels van de UCI mogen transfers pas vanaf 1 augustus bekend worden gemaakt. ‘Het is geen wonder dat ik telefoontjes krijg of we geïnteresseerd zijn in Leknessund, maar ik ga niets prijs geven’, aldus Haugland.

Leknessund staat al jaren bekend als een groot talent. De Noor werd in 2021 prof bij DSM en is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg. Vorig jaar brak Leknessund door met een ritzege in de Ronde van Zwitserland en de Arctic Race of Norway, waar hij ook het eindklassement pakte. Verder reed Leknessund een sterke eerste Tour de France.

Leknessund rijdt knappe Giro

Dit jaar vormt de Giro d’Italia een groot doel van Leknessund. Hij begon de ronde sterk met een tweede plek in de vierde etappe, waarin hij de roze trui overnam van Remco Evenepoel. Leknessund zou de trui vijf dagen dragen, waarna hij hem af moest staan in de tweede tijdrit aan het eind van de eerste week. Momenteel dingt Leknessund nog mee op een goed klassement. Hij staat voorlopig zesde in de algemene rangschikking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws