[Update] Bahrain Victorious en Poels draaien 180 graden en verlengen toch contract Wielrennen
Wielrennen

[Update] Bahrain Victorious en Poels draaien 180 graden en verlengen toch contract

[Update] Bahrain Victorious en Poels draaien 180 graden en verlengen toch contract

(11 oktober 2021) Wout Poels komt in 2022 niet meer uit voor Bahrain Victorious. De ploeg uit het oliestaatje heeft op social media de 34-jarige Limburger bedankt voor de bewezen diensten. Poels kwam twee jaar uit voor de ploeg uit Bahrein, die ook afscheid neemt van Kevin Inkelaar.

Poels was even in beeld bij Jumbo-Visma, maar in de wandelgangen wordt nu gesproken over een verbintenis bij Israel Start-Up Nation, waar hij de vervanger van Daniel Martin kan worden. Een langer verblijf bij Bahrain Victorious werd ook gezien als serieuze optie, maar die is vanaf nu dus uitgesloten.

De Limburger wist bij Bahrain geen zege te behalen, maar zorgde in de Tour de France van dit jaar wel voor flink wat publiciteit. Poels deed lange tijd mee in de strijd om het bergklassement, waarin hij na Tadej Pogacar uiteindelijk als tweede eindigde. Inkelaar wist in zijn periode bij Bahrain geen potten te breken, terwijl ook Marco Haller (BORA-hansgrohe), Marcel Sieberg (stopt), Scott Davies en Eros Capecchi vertrekken.

Update - 25 oktober 2021 (18.30 uur): Poels tekent tóch bij

Het kan verkeren in de wielersport, weet ook Wout Poels anno 2021. De Nederlander stond begin oktober op het lijstje van renners die afscheid namen bij Bahrain Victorious. Maandagavond meldt de ploeg echter dat Poels toch bijtekent. Het gaat om een contractverlenging voor één seizoen.

In het persbericht wordt niet gemeld over het 180 graden draaien van renner en ploeg. Poels laat alleen weten heel blij te zijn. 'Ik ben blij dat we elkaar uiteindelijk hebben gevonden en dat ik hier door kan gaan. We hebben dit seizoen indrukwekkende resultaten geboekt en het voelt als thuis hier.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws