Update | Bramati ontkent overstap naar INEOS: 'Mijn hart ligt bij Quick Step-Alpha Vinyl' Wielrennen
Wielrennen

Update | Bramati ontkent overstap naar INEOS: 'Mijn hart ligt bij Quick Step-Alpha Vinyl'

Update | Bramati ontkent overstap naar INEOS: 'Mijn hart ligt bij Quick Step-Alpha Vinyl'

(29 september 2022) INEOS Grenadiers heeft Quick Step-Alpha Vinyl in het vizier, zoveel lijkt duidelijk. Patrick Lefevere maakte donderdag een einde aan het gerucht over een mogelijk vertrek van Remco Evenepoel naar INEOS, maar volgens Het Laatste Nieuws heeft de Britse miljoenenformatie wel beet als het om de trainersstaf gaat.

INEOS Grenadiers is naar verluidt bezig met een grote schoonmaak. De ploeg won in 2021 voor het laatst een grote ronde (met Egan Bernal in de Giro d'Italia) en dus moeten er koppen rollen. Servais Knaven, Gabriel Rasch en Brett Lancaster hebben alle drie te horen gekregen dat ze na dit seizoen moeten vertrekken bij INEOS, zo klinkt het. Ze werkten alle drie al lang bij de ploeg.

'Een interne bom', zo noemt HLN het. Knaven, Rasch en Lancaster worden vervangen door Davide Bramati en Ian Stannard. Laatstgenoemde is een oud-renner, die in 2020 afscheid nam als prof bij INEOS. Hij komt over van Trinity Racing. De komst van Bramati zal iets gevoeliger liggen, vooral bij Lefevere en consorten. De Italiaanse ploegleider is sinds 2006 coach bij The Wolfpack en in de jaren ervoor reed hij als renner voor Quick Step. De 54-jarige Bramati kiest volgens de berichtgeving na 25 (!) jaar voor een nieuw avontuur.

Update - 29 september 2022 (20.00 uur): Bramati ontkent overstap naar INEOS

Ploegleider bij Quick Step-Alpha Vinyl Davide Bramati heeft in een bericht op zijn Instagram de geruchten dat hij de overstap maakt naar INEOS Grenadiers ontkent. ‘Jullie zullen in de media de geruchten hebben gezien over mij toekomst’, trapt Bramati zijn reactie af. De Italiaan benadrukt zijn band met ploegbaas Patrick Lefevere. ‘Ik ken Patrick al lang en hij heeft altijd achter me gestaan, toen ik nog renner was en als jonge ploegleider. We zijn al loyaal aan elkaar voor een heel lange tijd.’

Bramati ziet Quick Step als zijn familie. ‘Ik ben ook deel van een familie die we The Wolfpack noemen. We hebben zoveel herinneringen gemaakt samen, veel ook in de laatste maanden, en ik wil er nog meer maken met hen. Ik voel me gevleid dat mijn naam wordt genoemd in deze verhalen, maar mijn hart ligt bij Quick-Step-Alpha Vinyl, waar ik zal blijven. Ik kijk vooruit naar een succesvolle toekomst’, besluit Bramati.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws