Lefevere vindt vertrek Evenepoel 'onbespreekbaar' en zet woorden kracht bij met Instagram-post Wielrennen
Wielrennen

Lefevere vindt vertrek Evenepoel 'onbespreekbaar' en zet woorden kracht bij met Instagram-post

Lefevere vindt vertrek Evenepoel 'onbespreekbaar' en zet woorden kracht bij met Instagram-post

Na een korte maar krachtige transfersoap lijkt er nu een einde te komen aan de geruchten over Remco Evenepoel. De Belg zou begeerd worden door INEOS Grenadiers, maar Quick Step-Alpha Vinyl-ploegbaas Patrick Lefevere drukt het rumoer nu de kop in, in tekst en gebaar.

Lefevere zegt in gesprek met Het Nieuwsblad dat Evenepoel en zijn vader Patrick, eveneens zijn manager, hem hebben gebeld na de geruchten. 'Ik vond het fijn dat Patrick en Remco me gebeld hebben om me gerust te stellen, maar eigenlijk heb ik om heel die saga moeten lachen', aldus Lefevere. 'Er zal flink gediscussieerd worden op café en misschien worden er vijf kranten meer verkocht, maar dat allemaal omwille van een berichtje.' INEOS Grenadiers-baas Dave Brailsford had na de Vuelta-winst van Evenepoel een felicitatieberichtje gestuurd, waar hij ook zei: "Als je hem wil verkopen, bel me".

Lefevere wist niet of het WhatsApp-bericht een grap was. 'Er stond geen smiley bij ofzo. Ik ken Dave. Hij is een speciale kerel, maar wel sympathiek en we komen mekaar geregeld tegen op grote aangelegenheden. Ik heb hem teruggestuurd dat hij misschien mijn hele team dan maar moet kopen.' INEOS Grenadiers is de rijkste ploeg in het wielerpeloton en kan dus flink met geld smijten, willen ze een renner aantrekken. 'Alles is te koop', zegt Lefevere. 'Maar geef me een reden waarom onze baas (Zdenek Bakkala, red.) zijn ploeg zou verkopen aan een andere miljardair? Dat gaat niet gebeuren. Het is te stom voor woorden. Of er niet een heel klein waterkansje bestaat? 0,00 procent. Voor mij is het onbespreekbaar.'

Lefevere na frustratie nu in zijn hum

De reactie van Lefevere is één die in schril contrast staat met zijn reactie op woensdag. De Belg reageerde toen op een vraag van Het Nieuwsblad. 'Als in een huwelijk iemand door zijn partner wordt bedrogen, dan is die betrokken persoon altijd de laatste die het weet. Meer ga ik daar niet over zeggen.' Een zeer cryptisch en gefrustreerd antwoord, waardoor de geruchten over een vertrek van Evenepoel werden aangezwengeld. Door de nieuwe reactie van Lefevere lijkt daar nu dus niets van waar.

Nog op dezelfde dag zette Lefevere zijn woorden kracht bij met een foto op Instagram. Daarop is te zien dat de Belg proost met Remco Evenepoel en zijn vader, tijdens een zogenaamd 'business diner'. Alles koek en ei dus, zover is duidelijk.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws