[Update] Colombia weet het al zeker: 'López verkast naar Movistar' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Colombia weet het al zeker: 'López verkast naar Movistar'

[Update] Colombia weet het al zeker: 'López verkast naar Movistar'

(24 oktober 2020) Miguel Ángel López kan in 2021 de kleuren van Movistar verdedigen. De Spaanse formatie ligt volgens La Gazzetta Dello Sport op pole position in de strijd om de handtekening van de Colombiaanse klimmer.

De doorgaans ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio wist in september te melden dat López zijn loopbaan bij AG2R La Mondiale ging vervolgen, maar die ploeg heeft inmiddels Ben O'Connor aangetrokken en lijkt nu afgehaakt in de strijd om López. Ook BORA-hansgrohe leek in de markt voor de nog altijd pas 26-jarige López, die recent uitviel in de openingstijdrit van de Giro.

Nu zou Movistar dus in de running zijn voor de kopman van Astana, waar López de afgelopen zes jaar voor uitkwam. Bij Movistar zou López de vierde kopman kunnen worden, naast Alejandro Valverde, Enric Mas en Marc Soler. La Gazzetta benadrukt overigens dat de deal nog niet rond is, maar wel een reële optie is.

Update - 5 november 2020 (08.39 uur): 'López akkoord met Movistar'

Miguel Ángel López lijkt zijn loopbaan te vervolgen bij Movistar, zo meldt Zikloland. De 26-jarige Colombiaan zou eruit zijn met de Spaanse ploeg, waar hij een sterk front zal moeten gaan vormen met Enric Mas, Marc Soler en Alejandro Valverde. López staat te boek als een van de beste klimmers uit het peloton. Bij Astana reed hij al twee keer naar het podium in een grote ronde, beide keren als derde in de Giro en Vuelta van 2018. In zijn laatste zeven grote rondes eindige López zes keer in de top-10, één keer gaf hij op. (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws