Update | Een hard gelag voor Jumbo-Visma: Kruijswijk breekt sleutelbeen en bekken bij val in Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

Update | Een hard gelag voor Jumbo-Visma: Kruijswijk breekt sleutelbeen en bekken bij val in Dauphiné

Update | Een hard gelag voor Jumbo-Visma: Kruijswijk breekt sleutelbeen en bekken bij val in Dauphiné

(5 juni 2023) Jumbo-Visma heeft daags na de knappe zege van Christophe Laporte een domper te verwerken gekregen in het Critérium du Dauphiné. Steven Kruijswijk kwam al vroeg ten val in de tweede rit en gaf meteen op.

De valpartij is ook slecht nieuws in aanloop naar de Tour de France. Kruijswijk maakt deel uit van de selectie en is een belangrijke knecht voor Jonas Vingegaard. De Nederlander kwam overigens ten val met Steff Cras (Total Energies) en Romain Combaud (Team DSM). Zij verlieten tevens de koers. Carlos Rodriguez van INEOS Grenadiers was ook betrokken bij de crash, hij is een belangrijke pijler bij de Britse formatie voor de Tour.

Voor Kruijswijk is het de zoveelste keer dat een crash of pech hem de das om doen. Nadat hij in 2019 knap derde werd in de Tour, moest hij in de Giro d'Italia van 2020 al vroeg opgeven door een coronabesmetting. Die Giro reed hij, omdat hij kort voor de Tour van dat jaar was gevallen in de Dauphiné. Die crash zette een streep door de Ronde van Frankrijk. In de Tour van 2021 werd Kruijswijk ziek in de derde week en vorig jaar gaf hij op na een harde crash, waarbij hij zijn schouder brak.

Update - 5 juni 2023 (18.00 uur) - Kruijswijk breekt sleutelbeen en bekken bij crash

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat Steven Kruijswijk zijn sleutelbeen en bekken heeft gebroken bij de nare valpartij in de tweede rit van het Critérium du Dauphiné. Dat meldt Jumbo-Visma op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws