Update | Evenepoel biedt excuses aan na duwincident: 'Had niet mogen gebeuren' Wielrennen
Wielrennen

Update | Evenepoel biedt excuses aan na duwincident: 'Had niet mogen gebeuren'

Update | Evenepoel biedt excuses aan na duwincident: 'Had niet mogen gebeuren'

Remco Evenepoel heeft woensdag in de Brabantse Pijl voor mannen een officiële waarschuwing gekregen. De jonge Belg van Quick Step-Alpha Vinyl deelde een duw uit aan Ben Turner van INEOS Grenadiers, omdat Turner in een achtervolgende groep niet meer wilde meerijden.

Turner was samen met ploeggenoot Magnus Sheffield nog vertrokken. Hij opende de koers en er ontstond een leuke achtervolgende groep. Evenepoel zag zijn kans schoon en sloot samen met Dylan Teuns aan. Turner en Sheffield, die samen met Victor Campenaerts lekker aan het doortrappen waren, hadden het gezien en hielden pardoes de benen stil. Geen rivalen helpen, zo luidde ongetwijfeld de boodschap vanuit de ploegleiderswagen van INEOS.

Evenepoel wond zich duidelijk op over het staakt-het-vuren van Turner en Sheffield. Hij maakte met handgebaren duidelijk dat er rondgedraaid moest worden en toen Sheffield en Turner dat niet deden, duwde Evenepoel met zijn arm Turner aan de kant. De twee Britten konden er wel om lachen, ook al omdat het peloton achter hen net op dat moment was komen aansluiten. De vluchtpoging en alle tumult was zodoende voor niets.

Video: Evenepoel deelt duw uit aan Turner

Update - 13 april 2022 (20.24 uur): Evenepoel biedt excuses aan na duwincident: 'Had niet mogen gebeuren'

Remco Evenepoel kreeg woensdag tijdens de Brabantse Pijl een officiële waarschuwing van de jury na een duwincident met Ben Turner. De 22-jarige Engelsman van INEOS Grenadiers wilde niet meerijden met de Belg, wat de Belg niet kon waarderen. Evenepoel deelde een kleine duw uit aan Turner, die ploeggenoot Magnus Sheffield uiteindelijk de koers zag winnen. Turner eindigde zelfs als vierde, terwijl Evenepoel genoegen moest nemen met een zesde plek. Na afloop bood Evenepoel op zijn eigen Twitteraccount zijn verontschuldigingen aan voor het incident. 'Ik wil mijn excuses aanbieden aan Ben Turner voor het incident tijdens de race. Het had niet mogen gebeuren.'

Ploegleider Geert Van Bondt kreeg via de wedstrijdradio te horen dat Evenepoel een officiële waarschuwing kreeg. 'Ik had het voorval niet gezien, maar we hebben hem daarna wel gezegd dat hij moest oppassen. Misschien moet Remco in de toekomst toch opletten met zulke gebaren', zo laat hij weten tegenover Het Laatste Nieuws. Van Bondt was zelf overigens betrokken bij een ander incident, waar hij met de ploegleiderswagen Bryan Coquard aantikte en daarmee een pijnlijke valpartij veroorzaakte. Onder andere Quick Step-renner Julian Alaphilippe was betrokken bij deze val, maar de Fransman meldde na afloop dat hij ongeschonden uit de strijd was gekomen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws