Update | Ploegleider Alaphilippe reageert op aanrijding: 'Hij moest gewoon niet achter zich kijken' Wielrennen
Wielrennen

Update | Ploegleider Alaphilippe reageert op aanrijding: 'Hij moest gewoon niet achter zich kijken'

Update | Ploegleider Alaphilippe reageert op aanrijding: 'Hij moest gewoon niet achter zich kijken'

(13 april) Julian Alaphilippe is in de Brabantse Pijl hard ten val gekomen. De Fransman reed in de finale in het flink uitgedunde peloton, dat net de finish passeerde voor de laatste ronde. Op dat moment reed de ploegleiderswagen van uitgerekend Quick Step-Alpha Vinyl een renner van de sokken, waar Alaphilippe ook de dupe van was.

Alaphilippe reed niet naast de auto, maar vloog wel over de kop door tuimelende renners om zich heen. De Franse wereldkampioen bleef na de crash liggen. Ook andere renners vielen, ook omdat ze hard moesten remmen op de geverfde teksten en strepen op de weg.

Het was niet de eerste keer dat Quick Step-Alpha Vinyl negatief in de spotlights kwam in de Brabantse Pijl voor mannen. Remco Evenepoel kreeg eerder in de koers al een officiële waarschuwing, omdat hij Ben Turner van INEOS Grenadiers duwde.

Lees ook

Video: Alaphilippe valt hard door auto Quick Step

Update - 13 april 2022 (19.39 uur): Ploegleider Quick Step reageert op aanrijding: 'Hij moest gewoon niet achter zich kijken' 

Tijdens de Brabantse Pijl deed zich in de slotfase een opmerkelijk moment voor. In de grote groep achter de koplopers probeerde ploegleider Geert Van Bondt namens Quick Step-Alpha Vinyl bij de finishpassage langs de groep te rijden. Veel ruimte was er echter niet en het ging helemaal mis toen Bryan Coquard zich in de laatste seconde nog naar links verplaatste. Daardoor kwam de Fransman in aanraking met de ploegleiderswagen, waarna veel renners tegen de vlakte gingen. Onder hen Julian Alaphilippe, die de dupe was van de aanrijding van zijn eigen ploegleiderswagen. De Fransman gaf na afloop aan dat er niets aan de hand is en hij geen pijn voelde na de val.

Ploegleider Van Bondt kreeg van de juryvoorzitter een boete van 2000 euro opgelegd, ondanks dat hij toestemming kreeg om het peloton te passeren. Dat had Van Bondt volgens de juryvooriztter wel moeten doen 'wanneer het veilig was'. Na afloop deed Van Bondt zijn verhaal tegenover Het Laatste Nieuws. 'We claxonneerden veelvuldig om de renners te laten horen dat we eraan kwamen. Wij volgden de volgwagen van INEOS Grenadiers. Het peloton ging naar rechts, maar Bryan Coquard keek achter zich en raakte de wagen. Zo nam hij iedereen mee in z'n val. Hij moest gewoon niet achter zich kijken. Dit was de eerste keer in tien jaar dat zoiets mij overkwam en normaal ben ik altijd een van de voorzichtigste ploegleiders.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws