Update | George Bennett heeft fiets en spullen op tijd terug en de dank is groot: 'Legendes!' Wielrennen
Wielrennen

Update | George Bennett heeft fiets en spullen op tijd terug en de dank is groot: 'Legendes!'

Update | George Bennett heeft fiets en spullen op tijd terug en de dank is groot: 'Legendes!'

(1 februari 2023) George Bennett heeft in aanloop naar het Nieuw-Zeelands kampioenschap op Twitter de hulp van zijn volgers ingeroepen. De renner van UAE Team Emirates is op weg naar huis zijn fiets en andere benodigde spullen kwijtgeraakt en vreest voor zijn deelname.

De 32-jarige Bennett tweette in de nacht van dinsdag op woensdag het volgende: 'Zou het fijn vinden om wat hulp te krijgen van de toffe mensen in Australië! Ik ben vanuit Melbourne via Sydney naar huis gereisd en onderweg zijn mijn fiets en al het andere materiaal verdwenen. De spullen liggen ergens op een vluchthaven en ik krijg geen contact.' Uit de tweede tweet blijkt dat het menens is. 'Zonder mijn materiaal heb ik een probleem en kan dat mijn deelname in de problemen brengen. Elke hulp is welkom!'

Uit de reacties onder de tweets blijkt dat Bennett uiteindelijk contact krijgt met de klantenservice van de vliegtuigmaatschappij. Hopelijk staat de 32-jarige Nieuw-Zeelander gewoon aan de start van het kampioenschap en kan hij opgaan voor zijn tweede nationale titel bij de elites. Bennett had in 2021 de eer om in de kampioenstrui te mogen rijden, nadat hij een knappe solo bezegelde met de overwinning. De Nieuw-Zeelandse kampioenschappen vinden plaats van 10 tot en met 12 februari.

Bennett reed vorige week dicht bij huis een degelijke Tour Down Under en finishte als vijftiende algemeen. Nadien behaalde hij met een negende stek zijn eerste toptienplaats van het seizoen in de Cadel Evans Great Ocean Race. Zijn eerste Europese wegwedstrijd in 2023 zal van 15 tot en met 19 februari de Ronde van Andalusië zijn.

Update - 3 februari 2023 (09.05 uur): George Bennett heeft spullen terug

George Bennett kan opgelucht ademhalen, zijn fiets en spullen zijn terug. De Nieuw-Zeelander van UAE Team Emirates laat via social media weten dat hij zich nu rustig kan gaan voorbereiden op het nationale kampioenschap op de weg, dat op 10 (tijdrit) en 12 (wegwedstrijd) verreden wordt. De dank is groot bij de klimmer. 'Een shout out naar de mensen op het internet voor de hulp bij mijn zoektocht naar mijn fiets. Legendes! Nu tijd voor een kleine paniektraining.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws