Update | Goed nieuws voor De Gendt: Belg maakt zich met 'slechts een verstuikte enkel' klaar voor BK Wielrennen
Wielrennen

Update | Goed nieuws voor De Gendt: Belg maakt zich met 'slechts een verstuikte enkel' klaar voor BK

Update | Goed nieuws voor De Gendt: Belg maakt zich met 'slechts een verstuikte enkel' klaar voor BK

(19 juni) Thomas De Gendt heeft op heel onfortuinlijke wijze de Ronde van Zwitserland moeten verlaten. De Belgische coureur scheurde zijn enkelbanden, nadat hij per ongeluk uit zijn klikpedaal was geschoten.

Lotto Soudak, de ploeg van De Gendt, meldt het voorval via sociale media. Het incident gebeurde volgens het team net voor de laatste beklimming van de dag. Net voordat hij daaraan kon beginnen, glipte zijn voet uit het klikpedaal. Dit zou ervoor gezorgd hebben dat hij zijn enkelbanden afscheurde. Hij moest per direct de wedstrijd verlaten.

De ploeg heeft nog niets naar buiten gebracht over de mogelijke gevolgen van de blessure voor het restant van het seizoen van De Gendt. De ritwinnaar in de laatste Giro d'Italia had al aangegeven niet van start te gaan in de aankomende Tour de France. In plaats daarvan zou hij zich met een hoogtestage richten op het najaar, waar voorlopig de Ronde van Polen en Vuelta a España gepland leken te staan.

Update - maandag 20 juni 2022 (10.50 uur): De Gendt 'gewoon' van start op BK

Goed nieuws voor Thomas De Gendt: zijn enkelblessure is een stuk minder erg dan gedacht, zo meldt zijn ploeg Lotto Soudal. De enkel van de aanvaller is 'slechts verstuikt en hij kan zich gewoon klaarmaken voor beide BK's', klinkt het. Eerder ging de ploeg uit van gescheurde enkelbanden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws