Update | Henao hangt fiets aan de wilgen: 'Aanbiedingen konden me niet verleiden' Wielrennen
Wielrennen

Update | Henao hangt fiets aan de wilgen: 'Aanbiedingen konden me niet verleiden'

Update | Henao hangt fiets aan de wilgen: 'Aanbiedingen konden me niet verleiden'

(21 december 2021) De tijd begint langzaam te tikken voor een aantal renners van Qhubeka-Nexthash, waaronder Sergio Henao. De Colombiaan heeft sinds het doek voor zijn ploeg gevallen is nog geen nieuw contract voor het komende seizoen gevonden. Inmiddels denkt hij zelfs aan stoppen.

Henao is een van de zeven renners die nog niet definitief besloten heeft wat hij komend seizoen gaat doen. Nu de januarimaand langzaam maar zeker in zicht komt, begint het besef bij de 34-jarige coureur langzaam in te dalen dat hij zomaar zijn laatste wedstrijd als prof al gereden kan hebben. Eind september stapte hij in de negentiende etappe van de Vuelta a España af.

Henao denkt aan stoppen

De wielrenner hoopt dat er nog een ploeg zich meldt of dat Douglas Ryder (ploegbaas van Qhubeka) plots nog met een nieuwe sponsor op de proppen komt. 'Maar als de situatie zo blijft, denk ik dat ik mijn carrière als professioneel wielrenner zal beëindigen', vertelt de wielrenner tegenover Teleantioquia Noticias. 'Dan wordt het tijd voor de volgende fase in mijn leven.'

Wat die volgende fase gaat zijn, staat nog niet helemaal vast. Henao zinspeelt wel op het helpen van jonge renners, die bijvoorbeeld de overstap van Zuid-Amerika naar Europa willen maken.

Update - 8 maart 2022 (13.40 uur): Henao beëindigt professionele carrière

Na enkele maanden stilte heeft Sergio Henao dan toch besloten om definitief te stoppen als professioneel wielrenner. De Colombiaan maakte tegenover Antena 2 zijn beslissing bekend. Hij kon niet op een nieuw contract in de WorldTour rekenen na het opdoeken van Qhubeka NextHash, zijn laatste profploeg.

'Er waren wel enkele aanbiedingen', geeft de ex-coureur aan bij de zender. 'Maar er zat er niet echt één bij die me wist te verleiden. Vanuit de WorldTour zaten er geen aanbiedingen bij. Ik ben wel een paar keer benaderd, maar niets was heel concreet.'

Henao is blij wat het wielrennen hem geboden heeft, maar geniet nu van zijn situatie met zijn familie in zijn thuisland. De voormalig coureur beleefde in 2017 zijn grootste overwinning. Toen schreef hij het eindklassement van Parijs-Nice op zijn naam.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws