Update III | Transfer Pozzovivo officieel: 'Bewijzen dat ik nog top tien kan rijden in grote ronde' Wielrennen
Wielrennen

Update III | Transfer Pozzovivo officieel: 'Bewijzen dat ik nog top tien kan rijden in grote ronde'

Update III | Transfer Pozzovivo officieel: 'Bewijzen dat ik nog top tien kan rijden in grote ronde'

(10 december 2021) Een groot deel van de renners van Team Qhubeka NextHash mag dan al elders onderdak hebben gevonden, voor Domenico Pozzovivo (39 jaar) is dat niet het geval. De Italiaan heeft nog geen contract voor 2022 en beseft dat de tijd inmiddels tikt.

'Een koude douche', omschrijft Pozzovivo het nieuws dat zijn ploeg geen WorldTour-licentie voor 2022 krijgt in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ik was ervan overtuigd dat er nog tijd was om alles te redden. Maar nee, op het moment weet ik niet wat ik moet zeggen en wat ik moet doen.' Pozzovivo viel het afgelopen jaar onder meer op door een zesde plek in de Ronde van Zwitserland.

De kleine klimmer tart zo met het lot. 'Ik ben eindelijk weer in orde na meerdere operaties in de afgelopen twee jaar', verklaart Pozzivivo, die nog niet aan stoppen denkt. 'Ik weet alleen dat ik sinds november getraind heb om mezelf klaar te maken voor elke situatie.'

Ook zijn ploeggenoten die nog geen contract hebben voor 2022, staan er zo in. 'We hebben een grote teamchat, waarin grote ontmoediging heerst. We blijven hopen, maar het is in december lastig om nog wat te vinden.' Zijn Nederlandse teamgenoot Bert-Jan Lindeman koos eieren voor zijn geld en trok naar het continentale VolkerWessels.

Update - 27 januari 2022 (08.45 uur): Pozzovivo op weg naar Intermarché-Wanty-Gobert

Domenico Pozzovivo lijkt dan toch nog een jaartje te kunnen fietsen. De 39-jarige Italiaan zat zonder ploeg na het wegvallen van Qhubeka NextHash, maar La Gazzetta dello Sport meldt dat Intermarché-Wanty-Gobert hem nog een kans wil geven. De krant noemt het 'een waarschijnlijke optie' dat Pozzovivo een eenjarig contract gaat tekenen bij de Belgische ploeg.

Update II - 15 februari 2022 (15.30 uur):

Hoewel Intermarché-Wanty-Gobert geen officieel statement de deur uit heeft gedaan, kunnen we niet om de transfer van Domenico Pozzovivo heen. Nadat de transfer via de UCI-site al te zien was, heeft de Italiaan nu ook zelf op sociale media weinig aan de verbeelding overgelaten. De Italiaan plaatste daar een nieuwe profielfoto met hem in het tenue van zijn nieuwe ploeg.

Voor hoe lang de klimmer exact getekend heeft, is voorlopig niet bekend. Pozzovivo maakt op het laatste moment de overstap naar Intermarché, nadat zijn vorige ploeg Qhubeka-NextHash afgelopen seizoen ophield te bestaan.

Update III - 15 februari 2022 (16.40 uur): Pozzivov debuteert meteen in Ruta del Sol

Domenico Pozzovivo is officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Intermarché-Wanty-Gobert. De Italiaan zal deze week meteen debuteren in de Ruta del Sol. 'Sinds mijn ongeval en de twijfels van de dokters over mijn capaciteit om nog te kunnen fietsen, brandt in mij een vuur dat me stuwt om mijn niveau van voordien te benaderen. Ik hou van uitdagingen en wil in mijn tweede carrière bewijzen dat ik nog in staat ben om in de top tien van een Grote Ronde te eindigen', zo klinkt het ambitieus.

Pozzovivo geeft aan dat hij de hele winter is blijven doortrainen, waardoor zijn niveau goed genoeg is om in de Ruta del Sol te starten. 'Voor mezelf wordt het een goede test om te ontdekken waar ik de komende weken aan moet werken. Ik ben heel benieuwd om mijn nieuwe ploeggenoten en omkadering te leren kennen en kan gelukkig op mijn ervaring rekenen om me snel aan te passen aan mijn nieuwe omgeving en materiaal. Ik wil Jean-François Bourlart en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux bedanken voor deze kans en ben erop gebrand om hen te tonen dat ze de goede keuze gemaakt hebben.'

Ploegbaas Aike Visbeek noemt Pozzovivo een 'extra solide element' voor de rittenkoersen. 'Ik proef veel ambitie bij Domenico en ik ben dan ook verheugd dat we dankzij hem en Louis Meintjes een top tien plaats in de drie Grote Rondes kunnen ambiëren. We hebben vorig jaar in de Ronde van Spanje ervaren hoe belangrijk een leider in het klassement is om het team vooruit te stuwen en daarnaast kunnen onze jonge renners veel van zijn ervaring en professionele manier van werken opsteken. De komst van Domenico is eveneens een mooie knipoog naar onze diverse Italiaanse partners.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws