Update I | Forse bedragen voor talentenontwikkeling Jumbo-Visma na veiling fietsen Wielrennen
Wielrennen

Update I | Forse bedragen voor talentenontwikkeling Jumbo-Visma na veiling fietsen

Update I | Forse bedragen voor talentenontwikkeling Jumbo-Visma na veiling fietsen

(21 december 2021) Dat ze bij Jumbo-Visma vooruitstrevend zijn als het gaat om het onder de aandacht brengen van hun prestaties, dat bewezen ze al met hun documentaires en de NFT-verkoop van Wout van Aert. Volgende stap in die richting: het verkopen van een groot aantal unieke items via een veiling.

Op de site van Catawiki kan de - enigszins vermogende - wielerliefhebber naar hartenlust uitleven. Enkele voorbeelden: de Ventouxfiets van Van Aert, waar het hoogste bod op moment van schrijven op 14,250 euro staat. Andere exemplaren zijn fietsen van Primoz Roglic (6600 euro) en Tom Dumoulin (9625 euro), maar ook die van Marianne Vos (4900 euro). De opbrengsten van de veilingen gaan naar de talentontwikkeling bij Jumbo-Visma.

Ook worden er enkele shirtjes beschikbaar gesteld voor de mensen met een iets kleinere portemonnee. Zo kun je onder meer eigenaar worden van shirtjes van Mike Teunissen, en Dylan Groenewegen. De verkoop van de NFT van Van Aert leverde recent overigens bijna een halve ton op. Deze veilingen lopen tot en met maandag 27 december.

Update - 28 december 2021 (08.40 uur): Forse opbrengst veiling Jumbo-Visma

De fietsen van Jumbo-Visma hebben bij de veiling op Catawiki behoorlijke bedragen opgeleverd voor het goede doel. De tweewielers van Wout van Aert leverden de hoogste biedingen op. Zijn fietsen werden verkocht voor maar liefst 18.800 euro en 16.250 euro.

Ook de fietsen van Primoz Roglic (11.600 euro), Marianne Vos (13.500 euro) en Jonas Vingegaard (10.100 euro) vonden gretig aftrek bij de bieders. De opbrengst van de fietsen wordt gebruikt voor de talentenontwikkeling van de Nederlandse ploeg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws